dimanche 10 août 2008

Buurtbewoners blij met renovatie van jeugdhuis 't Mutske


De renovatiewerken van jeugdhuis 't Mutske zullen een jaar duren
© tvb
In jeugdhuis 't Mutske in Laken is zaterdagmiddag het startschot gegeven voor de afbraak- en renovatiewerken. Aan het woord: Jan Courtmans, voorzitter van jeugdhuis 't Mutske en minister Bert Anciaux (Vl.Pro.) - za 9-08-2008
Laken - In jeugdhuis 't Mutske in Laken is zaterdagmiddag het startschot gegeven voor de afbraak- en renovatiewerken. Het jeugdhuis krijgt daarvoor maar liefst 290.000 euro van de Vlaamse Gemeenschap. Vooral de geluidsisolatie is broodnodig om een einde te maken aan de problemen met de buurtbewoners.
De Lakense jeugd heeft lang moeten wachten op de renovatiewerken van 't Mutske. Er waren problemen met het sanitair, maar vooral de geluidsisolatie is dringend nodig. Door aanhoudende klachten van de buren kon 't Mutske niet anders dan fors te investeren.

De Vlaamse Gemeenschap heeft er 290.000 euro voor over om 't Mutske weer leefbaar te maken. Niet niks voor een jeugdhuis.

"Jeugdhuis 't Mutske is ook niet het eerste de beste jeugdhuis," zegt minister Bert Anciaux (Vl.Pro.). "Zij spelen al jaren een heel belangrijke rol en hebben een regionale functie. Zij kunnen ook de verbinding maken tussen de Brusselse jeugd en de jeugd in de rand."

Anciaux is zelf lang lid geweest van 't Mutske, maar dat heeft hem naar eigen zeggen niet beïnvloed bij de beslissing. "Ze hadden een goed dossier," verklaart hij.

't Mutske vindt tijdelijk onderdak aan de overkant van de straat. Tegen september volgend jaar moet het nieuwe jeugdhuis de deuren openen.

Aucun commentaire: