mercredi 27 août 2008

De Bretel als tegengewicht voor De Gordel


De Bretel van Brussel vindt op 7 september 2008 plaats
©
(Brussel deze week)
De Bretel van Brussel

Brussel - Op zondag 7 september vindt de Bretel van Brussel plaats, een nieuw wandel- en fietsevenement in en rond Brussel. De Bretel wordt georganiseerd op dezelfde dag als de Gordel. Toch beweert organisator Yvan de Beauffort (MR) dat het geen Franstalig antwoord is op het Vlaamse evenement.
Op 7 september vindt in de Rand de Gordel plaats, een familiale wandel- en fietshappening die het Vlaamse karakter van de randgemeenten moet benadrukken.

Gemeenteraadslid Yvan de Beauffort organiseert net die dag de Bretel van Brussel. "We gaan een twintigtal kilometer fietsen en een achttal kilometer wandelen door gemeenten van Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant," legt de Beauffort uit.

De tocht gaat ook door de Linkebeek, Wezembeek-Oppem en Kraainem, faciliteitengemeenten met de felbesproken, Franstalige burgemeesters. Maar toch wil de Beauffort niet dat de Bretel als een Franstalig initiatief wordt gezien.

Op de website van de Bretel beschrijft hij het zo: "De Bretel is een familiaal en sportief initiatief met als doel de verbintenis tussen Brussel en haar hinterland te benadrukken; om Brussel en haar ruime periferie te promoveren als hoofdstad en fusieplek voor alle culturen van België." Het omgekeerde dus van de Gordel, die wil benadrukken dat de Rand Vlaams is.

De Bretel van Brussel start om 10 uur aan het gemeentehuis van Wezembeek-Oppem. Meer informatie op www.de-bretel.be

Aucun commentaire: