vendredi 9 janvier 2009

Hotel Mozart legt daklozen te slapen

Hotel Mozart stelt veertig bedden ter beschikking van daklozen die anders moeten overnachten in de vrieskou.

De eigenaar van het driesterrenhotel Mozart laat daklozen in zijn hotel logeren. Ze kunnen in twintig van de vijftig kamers terecht. Een geschenk uit de hemel bij deze barre wintertemperaturen. - wo 7-01-2009
Brussel-Stad - Het driesterrenhotel Mozart vlakbij de Grote Markt in Brussel stelt bij deze vrieskou veertig van zijn kamers ter beschikking voor daklozen. Volgens uitbater Benjamin Ahmed zijn er tijdens het laagseizoen toch weinig gasten. De daklozen nemen het aanbod graag aan.
Hotel Mozart wil zijn steentje bijdragen tot het bieden van onderdak voor daklozen bij deze extreme vrieskou. De enige voorwaarde die de eigenaar gesteld heeft, is dat zijn nieuwe gasten het rustig houden en de betalende hotelgasten niet storen.

Er zijn ongeveer vijftig opvangplaatsen voor daklozen tekort in Brussel. Afgelopen nacht waren er ook extra slaapplaatsen in het ziekenhuis César De Paepe in de Cellebroersstraat in het centrum van Brussel. Het geld voor de extra slaapplaatsen komt van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Hotel Mozart bestaat al zestien jaar en bevindt zich in het welbekende pittastraatje vlakbij de Grote Markt.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
PETITE MUSIQUE DE NUIT
Ce que Mayeur ne peut, Mozart le veut!

Aucun commentaire: