vendredi 20 mars 2009

Anciaux geeft 20 euro per Nederlandstalige Brusselse leerling

Alle Nederlandstalige Brusselse scholen kunnen vanaf vandaag een premie aanvragen van 20 euro per leerling om het aanbod van Vlaamse sportieve, sociale en culturele initiatieven in de hoofdstad te verkennen.

Dat meldt Vlaams minister voor Brussel Bert Anciaux (sp.a). Met de maatregel wil de minister het gebruik van Nederlands buiten de school stimuleren. De schooldirecties kunnen de premie aanvragen tot 3 april en besteden vanaf 1 mei 2009 tot 31 maart 2010.

"Dankzij dit project krijgen bijna 40.000 kinderen en jongeren de kans om dit rijke aanbod te ontdekken", zegt Anciaux die een totaalbudget voorziet van 800.000 euro.

Verrijking
"Het is belangrijk dat we ook anderstalige kinderen en jongeren zo vroeg mogelijk stimuleren om buiten de schoolmuren Nederlands te spreken. Door middel van deze schoolpremie krijgen leerkrachten de kans om hun leerprogramma's te verrijken.

Het bezoek aan het rijke aanbod aan Nederlandstalige sport- en culturele instellingen zal zeker ook de vrijetijdsbesteding van jongeren en hun familie beïnvloeden, " aldus minister Anciaux.
(belga/edp)

Aucun commentaire: