jeudi 12 mars 2009

Brussel tweede beste stad om te leven

Brussel - Brussel is wereldwijd de tweede beste stad om in te leven, samen met Antwerpen en Bern. Dat blijkt uit een onderzoek van ECA International. Het bedrijf ondervroeg hiervoor 1.800 medewerkers die in het buitenland werken.

Bovenaan de lijst staat de Deense hoofdstad Kopenhagen. Op een gedeelde tweede plaats staan Brussel, Antwerpen en Bern in Zwitserland. De volledige top 20 van de lijst is bovendien Europees. In totaal staan er 254 steden op de lijst. In de rangschikking van 2008 deelden Antwerpen en Brussel samen de vijfde plaats.

De ondervraagden beoordeelden de steden op onder andere infrastructuur, luchtklimaat, vrije tijd, huisvesting, politieke spanningen, integratiemogelijkheden en veiligheid.

ECA International is gespecialiseerd in het beheer en de ondersteuning voor personeel in de hele wereld en doet jaarlijks een dergelijke bevraging. Aan de hand daarvan kunnen zij bepalen hoeveel de schadevergoeding moet bedragen voor expats en hun familie om integratieproblemen te compenseren.
(Brussel deze Week)

Aucun commentaire: