lundi 2 mars 2009

Brussels Woningfonds laat rentevoeten zakken


Brussel - Het Brussels Woningfonds verlaagt vanaf zondag zijn rentevoeten. De maximale rentevoet komt dan op 4,5 procent. Dat is lager dan bij traditionele banken. De Brusselse regering wil zo de woningsector een duwtje in de rug geven.Het Woningfonds verlaagt alweer de rentevoeten. Voor wie een huis of appartement koopt en een lening van het Woningfonds betaalt maximum 4,5 procent en minimum 2 procent intrest. In vergelijking met vorig jaar een daling van respectievelijk 1,5 procent.

Het Woningfonds volgt daarmee de trend op de reguliere hypotheekmarkt. Ook daar zijn de rentevoeten gedaald. Volgens de rentebarometer van hypotheekadviesbureau Immotheker betaalt men vandaag gemiddeld 4,79 procent intrest op een lening van 25 jaar met vaste rentevoet.

Het Woningfonds kreeg vorig jaar 1.177 aanvragen binnen, 904 daarvan kregen uiteindelijk positief antwoord. Gemiddeld genomen bedroeg de rente 2,3 procent, dus ver onder de maximumrentevoet.

De aanvragen komen vooral van mensen met de heel lage inkomens. Die groep is groter geworden in vergelijking met vorig jaar.
(Brussel deze Week)

Aucun commentaire: