vendredi 20 mars 2009

Leerkracht zegt sorry voor negationistische uitspraken

Abdelhamid Termsamani, de leerkracht islamitische godsdienst die ervan beschuldigd wordt negationistische uitlatingen te hebben gedaan in het Athénée Bruxelles 2 in Laken, heeft zijn excuses aangeboden. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF in zijn televisiejournaal.

Termsamani verklaarde vorige week vrijdag dat het getuigenis in zijn school van Henri Kichka, een overlevende van de concentratiekampen, 'flink overdreven' was
"Ik bied aan iedereen mijn oprechte excuses aan. Ik besef dat het getuigenis van meneer Kichka het ware verhaal is van wat hij heeft meegemaakt in de kampen, en ook nooit in twijfel getrokken kan en mag worden", aldus de leerkracht. "Ik heb nooit willen zeggen dat hij verzinsels maakte."

Termsamani wordt volgende week donderdag gehoord door twee inspecteurs van de inspectie voor cursussen islamitische godsdienst van de Franse Gemeenschap, meldt de RTBF nog. Ook de Groot Rabbijn van Brussel, Albert Guigui, zal daarbij aanwezig zijn. (belga/tw)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
Le témoin a parlé. Le contradicteur s’est excusé. Les inspecteurs vont se réunir en présence du grand rabin. L'ncident se terminera--il en dialogue interreligieux

Aucun commentaire: