samedi 7 mars 2009

Minister Fonck informeert Brusselaars enkel in het Frans

Brussel - Catherine Fonck (CDH), minister in de Franse Gemeenschapsregering voor Gezondheid, wil alle Brusselaars informeren over een opsporingstest voor darmkanker die enkel in het Frans is opgesteld.

Met het gratis opsporingsprogramma worden alle mannen en vrouwen tussen 50 en 74 jaar uitgenodigd om naar hun huisdokter te gaan. Daarvoor heeft minister Fonck voor iedereen een individuele brief voorzien, wat in Brussel geen evidente zaak is.

Fonck wilde een tweetalige brief naar alle betrokken Brusselaars sturen. "Maar na verschillende ontmoetingen tot de voorbije dagen, volgt Brussel niet. Ik begrijp dat Vlaamstalig Brussels minister Guy Vanhengel moeite heeft om een programma te promoten van de Franse Gemeenschap, dat de Vlaamse Gemeenschap niet heeft, maar op een bepaald moment moeten we vooruit", zegt Fonck.

Daarom heeft de minister beslist om een brief in het Frans te sturen naar elke Brusselaar tussen 50 en 74 jaar, ongeacht de taal die hij of zij spreekt. "Het spreekt voor zich dat ze allen aan het programma kunnen deelnemen", besluit Fonck.
(Brussel deze week)

Aucun commentaire: