jeudi 5 mars 2009

Picqué wil huidige coalitie verderzetten na 7 juni

Minister-president Charles Picqué (PS) © tvb

Brussel - Na de verkiezingen wil minister-president Charles Picqué (PS) liefst de Brusselse olijfboomcoalitie voortzetten. Dat zegt de PS-lijsttrekker in Franstalige kranten.

Met zijn open brief in de Franstalige pers trekt minister-president Picqué zijn kiescampagne op gang als kopman van de PS-lijst. Brussel is de economische hefboom van het land, schrijft Picqué. Brussel is dus een kans voor België.

Ons land gaat door een diepe economische en institutionele crisis, stelt Picqué vast. Het institutionele debat draait niet alleen om taal, het draait ook om geld voor de werking van het gewest.

"Dat betekent dat onze dienstverlening in gevaar kan gebracht worden door een gebrek aan financiering. Ik denk dan aan de renovatie van onze wijken en de veiligheid," zegt Picqué.

Op dit ogenblik bestuurt de socialist Picqué met de Franstalige christen-democraten en groenen. Volgens Picqué heeft de olijfboomcoalitie goed gewerkt. "De sfeer in de meerderheid is heel positief," zo klinkt het.

De oppositiepartij MR blijft beter in de oppositie, vindt Picqué. Volgens Picqué heerst er bij de MR de grootste verwarring over de economische en institutionele koers van de partij.

"Dat de MR verleid werd om Rudy Aernoudt aan te trekken, is het bewijs dat die partij naar rechts verschuift," vindt Picqué.

Aucun commentaire: