mercredi 4 mars 2009

Werkloosheid steeg afgelopen maand met 0,9 procent

Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe (CDH) © tvb

Brussel - Eind februari waren er in Brussel 96.089 niet-werkende werkzoekenden. Dat is vijf procent meer dan in februari vorig jaar. Op maandbasis ging het om een stijging met 0,9 procent. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Actiris, het Brusselse bureau voor arbeidsbemiddeling. Brussels minister van Werk Cerexhe trekt aan de alarmbel.

Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 bleef hangen op 15.313. Hun aantal stijgt met 4,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op dit moment bedraagt de totale werkloosheidsgraad in Brussel 19.9 procent.

Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe (CDH) trekt aan de alarmbel. Opleiding en begeleiding bij het zoeken naar een job zijn dé oplossing volgens de minister.

"Het grote probleem is de opleiding van onze werkzoekenden. 65 procent van onze werkzoekenden zijn laaggeschoold. Daarom moeten we een grotere inspanning doen om hen een betere opleiding te geven," zegt Cerexhe.

Maar de toestand op de arbeidsmarkt dreigt de volgende jaren nog te verslechteren. "In 2020 zullen er 170.000 meer Brusselaars zijn. Daarvan zullen er 90.000 iop de arbeidsmarkt komen. We moeten ook voor die mensen jobs creëren.

Aucun commentaire: