jeudi 23 avril 2009

Huiszoekingen in gemeentehuis Schaarbeek naar schijnhuwelijken

In Schaarbeek is een grote zaak van schijnhuwelijken aan het licht gekomen. Spilfiguren zijn een ambtenaar van de dienst Bevolking en haar man, een medewerker op het kabinet van federaal staatssecretaris Bernard Clerfayt, ook burgemeester van Schaarbeek. Aan het woord: Jos Colpin, woordvoerder parket - Bernard Clerfayt (FDF) - burgemeester van Schaarbeek
Schaarbeek - Op de dienst Bevolking van het gemeentehuis van Schaarbeek zijn dinsdagochtend huiszoekingen verricht in het kader van een onderzoek naar schijnhuwelijken.
Twee medewerkers worden ervan verdacht schijnhuwelijken te organiseren. Het gaat om een vrouwelijke ambtenaar die op het gemeentehuis werkt en haar vriend, die deeltijds voor staatssecretaris en Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt werkt.

De man geeft ook les taekwondo in sportcentrum Neptunium en zou samen met zijn vriendin schijnhuwelijken organiseren voor leden van zijn taekwondo-club. Ook in het kantoor van de man bij de sportclub vielen de speurders binnen voor huiszoekingen. Het koppel is ondertussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

"De beschuldigingen zijn valsheid in geschrifte, valsheid in informatica en mensenhandel," zegt Jos Colpin, woordvoerder van het Brussels parket. "Wat de vrouw betreft is er de bezwarende omstandigheid dat zij ambtenaar is en dus zwaarder strafbaar is."

De twee hebben volgens het parket al gedeeltelijke bekentenissen afgelegd, maar de zaak zou wel eens om meer dan schijnhuwelijken alleen kunnen gaan.

"Er is ook sprake van het invoeren van valse gegevens in de computersystemen van de gemeente Schaarbeek, wat de nationaliteit van een aantal personen betreft. Daarover is nog verder onderzoek nodig," aldus Jos Colpin.
Beiden werden doorverwezen naar de onderzoeksrechter.

Aucun commentaire: