dimanche 5 avril 2009

Kranten moffelen vrouwelijke ministers Israël weg

AP

JERUZALEM - Het nieuwe kabinet van Israël telt twee vrouwelijke ministers, maar sommige Israëliërs zien hen liever niet.

Kranten die zich richten op ultraorthodoxe lezers publiceerden daarom deze week kabinetsfoto's waar de bewindsvrouwen Limor Livnat en Sofa Landver elektronisch op waren weggemoffeld.

Het dagblad Yated Neeman manipuleerde de foto zodanig, dat twee mannelijke collega's de plekken van de twee ministers innamen. Het weekblad Shaa Tova maakte de vrouwen met zwarte inkt onherkenbaar.

De kranten gaven vrijdag geen commentaar.

Tijdens de verkiezingscampagne werd op posters van de Kadima-partij die bij ultraorthodoxe buurten hingen het gezicht van Tzipi Livni overschilderd.

COMMENTAAR VAN TWEE LEZERS VAN DE STANDAARD
Jodendom kan extremer zijn dan het islam.

We noemen ze inderdaad extreem-rechts. Klein, maar niet verwaarloosbaar, verschil: in Israel zitten ze in de regering en bepalen mee de politiek

Die fotomontage bewijst dat niet alleen de islam vrouwonvriendelijk is, het orthodoxe jodendom is dat ook... De staat Israël bewijst me deze foto dat de scheiding tussen synagoge en staat in Israël geen evidentie is. “The ultra-Orthodox community separates itself from mainstream society through its traditional religious practices and distinctive attire of black hats, coats and sidelocks for the ...”

Aucun commentaire: