mercredi 1 avril 2009

Theaterbezoekers moeten plaats afstaan aan Paola

Een culturele uitstap van koningin Paola heeft kwaad bloed gezet in het Luikse Hoei. Le Soir schrijft vandaag dat de koningin naar een toneelstuk wou gaan kijken in het cultureel centrum, maar de zaal was al uitverkocht.

Daardoor moest een aantal mensen hun plaats afstaan aan de koningin en een aantal hoogwaardigheidsbekleders.
(belga/mvdb)

COMMENTAAR VAN LEZERS VAN VAN HET HLN
Voilà, daarom hebben we dat koningshuis van doen : om eens goed op hun kop te kunnen kakken als we ons collectief nog eens verontwaardigd voelen. En als ge daar toch eens iets aan wil veranderen : regelmatig kan men eens stemmen, al ooit van een 'parlementaire republiek' gehoord? Dat is hetzelfde als nu behalve dat eens om de zoveel jaar er een politieker wordt gekozen om de 'protocolaire' functie van president te beoefenen. Dan kunnen we op die zijn kop kakken als we eens zin hebben.

Wees blij dat Paola in uw plaats naar dat suffe, muffe, oubollige toneel wil gaan. Neem mijn plaats maar Dolce Paola! Ik ga een glaasje drinken. Of beter nog: zet u op mijn schootje om toneel te kijken, en dan gaan we na de voorstelling samen een drankje halen.

Ze zouden mij enkel met een serieuze som of met geweld van die stoel krijgen. Voor een famille die van zn leven nog nooit ne klop heeft gedaan, en te achterlijk is om fatsoenlijk nl te spreken. En daar mogen wij voor dokken. Stom systeem.

Dat Paola die afgepakte plaats ingenomen heeft, zegt alles over dit mens. Ze had dit zelf moeten weigeren.

Afschaffen die monarchie. Hoewel het merendeel van de bevolking er voorstanders van is. Niet klagen dan zou 'k zeggen! Ze zal er zelf niet zoveel kunnen aan doen, veeleer haar entourage die dit regelt. Eigenlijk is dat nog erger. Een hele meute die dit allemaal goedkeurt zolang ze zelf kunnen profiteren. Ongelijkheid zal er altijd zijn maar op zo een manier in 'moderne tijden'?

Koningin of niet, ik zou gewoon gaan kijken zijn, met mijn geldig ticket. Ze zouden voor Paola en haar hofhouding maar een paar stoeltjes bij zetten. Of ze zou mijn kaart kunnen over kopen tegen een woekerprijsje ;o) . Als de familie van Saksen-Coburg-Gotha respect wil, zal ze er eerst moeten zelf tonen voor de "gewone bevolking". . Een erfelijk staatshoofdschap is een democratie onwaardig.

Waarom zou je meer respect hebben voor een koning dan voor een andere medemens? Wat is zijn verdienste? Dat "nen brave" is? Wie garandeert dat? En trouwens dat is onze hond ook.

Hopelijk vragen deze mensen een serieuze schadevergoeding ! Of ze deze zullen krijgen is zeer twijfelachtig !

Wat is da nu voor een onzin Paola wist hier niets van af! Degene die zeggen dat het normaal is die zijn ondoordacht! Ik zou is willen weten of zij daar ook zo content mee waren als je iets hebt gereserveerd en je wil het absoluut mee maken dat zijn degenen die het ergste van hun toren afblazen! En neen de meeste reacties zijn hier juist wel op hun plaats!

Schandalig dat de gewone mensen hun betaalde plaats moeten afstaan voor een bende dikke vette profiteurs.

Nog een geluk dat het Fabiola niet mee was. Dan waren er nog 7 plaatsen bezet. Eén door haarzelf en zes man om haar struisvogelnest te dragen...

De mensen die het hebben over een gebrek aan respect voor koning & koniging...Respect moet verdiend worden.

Mij hadden ze eruit mogen sleuren.

De Walen moeten nu niet komen klagen. Ze staan altijd als eersten klaar om heel de monarchie toe te juichen. Dus niet beginnen morren nu. Enkel netjes de ticketjes afgeven en de koningin toejuichen, dat moeten ze doen :-)

Ik vind dat ook schandalig, maar uit dit korte artikel kan onmogelijk afgeleid worden als de koningin die plaatsen heeft opgeëist, of als het initiatief van het cultureel centrum zelf kwam.

Wel ze willen zo graag België bijeen houden de Walen, en het koningshuis behouden. Voilà démerdez vous maintenant! Het verwondert mij helemaal niet dat ze een haan hebben als symbool. Bende kiekes.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
AH CA IRA, CA IRA, CA IRA
S’il devait y avoir un réferendum demain sur une quelconque affaire royale, ce n’est pas de Flandre que viendrait le plébiscite comme en cinquante… On remarquera au passsage quelques jolis coups de griffe à l’adresse des compatriotes wallons. “Oho Belgique oho mèèère chériiie, nous le jurons tous tu vivras, tu vivras toujours grande et belle et notre invinciiible unité aura pour deviiise immortelle le roi, la Loi, la liberté!

Aucun commentaire: