jeudi 30 avril 2009

Tweejarig Brits meisje treedt toe tot club hoogbegaafden

Elise Tan-Roberts heeft een IQ van 156.
Elise wordt op handen gedragen door moeder Louise en vader Edward.

Een tweejarig Brits meisje heeft een indrukwekkend IQ van 156. Ze kan 35 hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen. Elise Tan-Roberts, afkomstig uit het noorden van Londen, kan zelfs de woorden 'mama' en 'papa' lezen. Daarnaast kan ze ook drie types van driehoeken benoemen. Door haar uitzonderlijke intelligentie is het ukje het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden.

Uitzonderlijk
"Het is een uitzonderlijk kind", aldus algemene directeur John Stevenage. Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië.

Altijd leren
De moeder van Elise vertelde aan de krant The Daily Mirror dat ze al sinds de geboorte van haar dochter merkte dat Elise uitzonderlijk slim was. Het meisje zei haar eerste woord toen ze amper 5 maanden was. "Ze houdt van leren, ze stopt er gewoon niet mee", aldus de moeder. (belga/eb)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
ET VIVE LE METISSAGE

Aucun commentaire: