lundi 25 mai 2009

30 gewonden bij schietpartij in Sikh-tempel in Wenen

Bij een gevecht in een sikh-tempel in Wenen zijn een dertigtal personen gewond geraakt door kogels en messteken. Negen van hen zijn er erg aan toe. Volgens een woordvoerder van de politie liep de toestand uit de hand tijdens de preek van een goeroe, Shri Guru Ravidas Sabha, die speciaal daarvoor uit India naar de tempel in de Oostenrijkse hoofdstad was afgezakt. Zowat 200 personen woonden de ceremonie bij.

Aanvaller in levensgevaar
"Zes personen gingen niet akkoord. Eén van hen haalde een vuurwapen boven en de anderen messen. Het zestal werd overmeesterd door leden van de gemeenschap en ernstig verwond", luidde het op de openbare omroep Ö1. Volgens de politiewoordvoerder is een van de aanvallers in levensgevaar. Het zestal werd aangehouden. De gewonden werden met drie helikopters naar verschillende ziekenhuizen gebracht, luidde het bij de hulpdiensten.

Religieus conflict
Het religieuze geschil binnen de gemeenschap duurt al verschillende jaren, zei een ooggetuige. Volgens hem ligt de tempel aan de Pelzgasse, die eind december 2005 de deuren opende, in conflict met andere tempels in Wenen. Die gemeenschappen zijn het niet eens met de goeroe die naar de Pelzgasse afzakte. Nog volgens de getuige werd de politie ingelicht over problemen rond het bezoek. (belga/lpb/gb)

COMMENTAIRE DE REFLETS
SIKH TRANSIT GLORIA MUNDI
"Quand le discuple est prêt, le guru surgit" (sagesse indienne)

Aucun commentaire: