mardi 5 mai 2009

ROTTERDAM : DUTCH TO BE A MINORITYRotterdam - Met nog 52 procent van de bevolking geboren met een Nederlands paspoort, nadert de stad Rotterdam het moment dat allochtonen een meerderheid in de stad vormen. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) van de gemeente Rotterdam.

Na Nederlanders vormen Surinamers de grootste etnische groep. Daarna komen de Turken en Marokkanen. Antillianen en Marokkanen zijn de snelst groeiende groep. Wanneer de allochtone bevolking de autochtone achterhaalt, durft het COS niet te voorspellen. Als de trend doorzet, is het in 2012 zover.
Op 1 april telde Rotterdam 588.398 inwoners. Er wonen 44.000 minder Nederlanders dan tien jaar geleden. Voornamelijk in de leeftijdscategorie 0-14 jaar zet de verkleuring snel door: van de kinderen is 38 procent autochtoon.
"De groei van het aantal allochtonen wordt deels verklaard door immigratie", aldus onderzoeker Marco Hoppesteyn van de gemeente in het AD. "De laatste jaren vestigen zich relatief veel Roemenen, Polen en Chinezen hier. De economische crisis heeft vooralsnog geen invloed op die trend. Maar wat niet is, kan nog komen. Ook het geboortecijfer laat zich moeilijk voorspellen. De kleinkinderen van migranten worden bovendien gedefinieerd als autochtoon. Deze groep groeit de komende jaren."

Aangezien het beleid van een land in de groote steden wordt bepaald kunnen we nog heel wat verwachten. Blaricum,Wassenaar etc zullen zich ook heel snel naar de immigranten wensen moeten schikken.de sharia komt steeds dichterbij en we blijven allemaal apatisch toekijken.

WAT LEZERS VAN DE TELEGRAAF EROVER DENKEN
“Het zou mooi zijn als de autochtoon in Rotterdam de linkse stemmer was maar dat is zeer onwaarschijnlijk want die wonen over het algemeen in de duurdere wijken in de kleinere gemeenten ver van de door hen zo vel ontkende overlast en problemen. Gelukkig voor ons valt er van de grootste groep de Surinamer niets te vrezen dit zijn over het algemeen goed geeintergreerde nette mensen.”

“Als je in Rotterdam komt weet het niet meer wat erger is: autochtone of allochtone jeugd. Ik kom vaak in R'dam met de metro, en je wil niet weten wat voor soort publiek daar tegenwoordig zit (spuugt, ramt, gek doet, vernielt enz.) “

“De VS is multicultireel en het machtigste land ter wereld. In wo2 is Nederland bevrijd door het multiculterele VS. Niks mis met multicultureel. Nederland gebruikte vroeger geweld om landen te koloniseren. De buitenlanders komen vreedzaam Nederland binnen. In Suriname leeft de hele wereld vreedzaam in een land. Weliswaar vreedzaam langs elkaar heen.”

“Over een aantal jaar kan dit gezegd worden over heel Nederland. Eigenlijk mag ik niets zeggen: Ik heb een Noorse moeder (dus ben ik een allochtoon) en een Duitse vrouw (mijn kinderen zijn dus ook allochtoon). Wij zijn allen zeer blond (mijn ogen zijn dan weer groen en niet blauw) en dus erg on-nederlands.”

“Geweldig daar ben ik echt tros op ! Rotterdam is nu ook echt een "Wereldstad in Nederland."

“Wat een reacties allemaal. Weten jullie wel hoeveel Nederlanders zich van oudsher overal ter wereld vestigen!De wereld verandert. Globalisering. Je zal dan blijven verhuizen. Zoek de Rust en Vrede bij jezelf.”

“Ik lig hier helemaal dubbel van de reacties. Het verbaasd me keer op keer hoeveel reacties er worden geplaatst zodra het woordje buitenlander of allochtoon wordt vermeld. Racisme stijgt met de dag in Nederland.”

“Als iedereen zich aanpast is er toch geen probleem? Is ons koningshuis autochtoon?”

“Ja, het probleem is dat ik dus allochtoon ben, omdat mn moeder in het buitenland geboren is. -_- Naja, ben ik daardoor geen Nederlander?”

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
Bruxelles comme Rotterdam voit sa population d’origine étrangère augmenter de manière considérable. Si on lit le courrier des lecteurs du Telegraaf, (nous avons éliminé à dessein les commentaires les plus virulents dignes de Wilders) cela ne réjouirait pas tout le monde. Il semblerait selon certaines statistiques que la proportion de Bruxellois d’origine soit désormais de 44%. Bruxelles serait donc devenue par excellence capitale cosmopolite d’Europe.

Aucun commentaire: