mardi 16 juin 2009

Maingain: 'Minister-president niet noodzakelijk van MR'

Olivier Maingain (MR-FDF) © tvb

Brussel - MR zegt dat het tot een grote toegeving bereid is om toch te kunnen toetreden tot de gewestregeringen. Het wil daarvoor zelfs het Brusselse minister-presidentschap opofferen. Maandagavond beslissen Ecolo en CDH met welke partij ze een regering vormen: MR of PS.
Dat de MR en de PS niet samen in een regering zouden stappen, was al duidelijk voor de verkiezingen. Daardoor kreeg Ecolo na haar verkiezingsoverwinning de keuze tussen de twee groten: PS of MR. Maandagavond beslist Ecolo samen met CDH met wie ze in Brussel en Wallonië wil regeren,

De MR blijkt nu een grote toegeving te willen doen om in de gewestregeringen te raken. "Wij zijn bereid om het minister-presidentschap in één van de twee gewesten af te staan aan een andere partij. Zeker in Brussel, maar misschien in Wallonië. Deze functie is niet noodzakelijk voor MR," zegt Olivier Maingain (MR-FDF).

FDF wil ook dat MR in de federale regering blijft, ook als de partij buiten de gewestregeringen valt. "We willen de stabiliteit van de instellingen bewaren. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en de stabiliteit van de instellingen verzekeren," aldus Maingain.
Maar als MR bij de vorming van de gewestregeringen toch uit de boot valt, dan zal het zijn rol als regionale oppositiepartij voortzetten, zegt Maingain.

Of er verschuivingen aan de MR-top komen als de partij regionaal opnieuw in de oppositie belandt, wil Maingain niet zeggen. Dat is niet aan de orde, luidt het. Feit is alvast dat sommigen klaarstaan om bij de MR de macht over te nemen.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
MAINGAIN PRET A TOUTES LES CONCESSIONS
Quand il appatraît que la partie est définitivement perdue pour le MR voilà que le génial Maingain est prêt à toutes ces concessions. Cinq ans d'opposition seront-elles suffisantes pour lui rafraîchir les idées.

Aucun commentaire: