lundi 29 juin 2009

Meer dan 78.000 bezoekers voor Couleur Café

Couleur Café was een groot succes. In drie dagen tijd trok het festival meer dan 78.000 toeschouwers. Volgend jaar wordt het festival mogelijk de laatste keer op de site van Thurn & Taxis georganiseerd.

Onder een stralende zon genoten een recordaantal bezoekers van Arno, Emir Kusturica, Cesaria Evora, Zap Mama en Bénabar en vele andere groepen die op een van de podia op Thurn & Taxis stonden. Nieuw dit jaar waren ook het openluchtpodium Titan en de festivalcamping. Op die camping overnachtten zo'n 2.000 festivalgangers die van buiten Brussel naar het festival kwamen.

De organisatie spreekt dan ook van een succesvolle editie. Voor het eerst waren de tickets voor vrijdag en zaterdag vooraf ook al uitverkocht. Persverantwoordelijke Irene Rossi: "78.000 bezoekers is enorm veel en een record voor ons. We zaten boven de 25.000 toeschouwers per dag en vandaag (zondag) was het festival bijna uitverkocht."

Volgend jaar vindt Couleur Café hoogstwaarschijnlijk opnieuw plaats op de site van Thurn & Taxis. Vanaf 2011 verhuist het festival met een nieuw project naar het Groentheater in het Ossegempark.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
GRANDE FÊTE DE L’INTERCULTUREL
78.000 ont participé la plus grande fête interculturelle de la saison bruxelloise. C’est dire qu’il y a des dizaines de milliers de Bruxellois qui sont acquis sans réserve à la diversité culturelle. C’est une des grandes vocations de Bruxelles cosmopolite. Les artistes sont les tout premiers à l’avoir compris. Mais attention, l’interculturel c’est contagieux. Zap mama dira en substance « je me croyais belge par mon père et congolaise par ma mère. J’ai compris qu’il n’en est rien, désormais je me sens citoyenne du monde »

Aucun commentaire: