samedi 20 juin 2009

N-VA en SP.A stellen veto tegen regering met vier

belga

Net zoals de N-VA dat eerder op de dag al had gedaan, maakte ook SP.A vanmiddag duidelijk dat ze niet in een vierpartijenregering wilde stappen. Er moest voor beide een partij afvallen voor de uiteindelijke onderhandelingen. Ook CD&V voorzitster Marianne Thyssen zat op dezelfde golflengte.

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever gaf vanmorgen de aftrap. Na zijn overleg met Peeters sprak hij klare taal. 'We moeten niet beginnen aan een pokerspel met vier partijen, waarbij het de bedoeling is om er onderweg een af te rijden', gaf De Wever aan.
Tijdens het gesprek met Peeters zou hij duidelijkheid gekregen hebben over een zestal inhoudelijke bekommernissen. Welke dat zijn, wou hij niet kwijt.

Meteen daarna kwam ook SP.A-voorzitster Caroline Gennez langs in het Errerahuis. Ook zij loste nog een schot voor de boeg. 'Wij willen een stabiele regering met drie partijen die echte keuzes maakt', zei Gennez. Ze pleitte ook voor een sterk sociaal programma.

N-VA noch SP.A wilden zeggen uit welke drie partijen hun ideale coalitie bestaat. Zelf waren ze er redelijk gerust op. De N-VA heeft de verkiezingen gewonnen en de SP.A deed het beter dan verwacht en is nu - in procenten - de tweede democratische partij. Alles wees dus naar Open VLD.

COOMENTAIRE DE DIVERCITY
DEBÂCLE BLEUE
Sauf accident de parcours toujours possible, les bleus seraient rejet&és dans l'oposition en Flandre, en Wallonie, à Bruxelles et à la communauté française.

Aucun commentaire: