jeudi 25 juin 2009

N-VA: "Imam gaat over de schreef in hoofddoekendebat"

De Antwerpse imam Nordin Taouil gaat ver over de schreef met zijn oproep aan alle moslims om hun kinderen in september niet naar school te sturen. Dat vinden althans N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams parlementslid en onderwijsspecialist Kris Van Dijck. Ze steunen de directie van de twee Antwerpse scholen: ALS ZIJ VASTSTELLEN DAT ER STEEDS MEER MOSLIMA'S EEN HOOFDDOEK DRAGEN EN ANDERE MEISJES ONDER DRUK ZETTEN OM HETZELFDE TE DOEN, HEBBEN ZE HET RECHT OM IN HET BELANG VAN DE HARMONIE IN HUN SCHOOL IN TE GRIJPEN.

"ONVERANTWOORD SIGNAAL"
De imam geeft volgens Van Dijck een compleet onverantwoord signaal met zijn oproep. "Ouders oproepen om hun kinderen niet naar school te sturen, is onverantwoord. Het dreigt de toekomst van deze zo al zwakke jongeren te breken. Alsof de schoolse achterstand van veel allochtone jongeren al niet erg genoeg is. Met het gelijke onderwijskansenbeleid dat de Vlaamse overheid sinds 2002 voert, krijgen scholen met veel kinderen van allochtone afkomst heel wat extra middelen, aldus de N-VA'er.

"WAKEN OVER HARMONIE MAG"
De N-VA betwist het recht op het dragen van een hoofddoek niet, maar dat recht is niet absoluut. "Godsdienstvrijheid is een zeer belangrijk principe, maar dit betekent niet dat een bepaalde godsdienst alle uiterlijke kenmerken van die godsdienstbeleving mag opleggen aan onze gemeenschap. Het behoort dan ook perfect tot de autonomie van schooldirecties om te waken over de harmonie in hun school en als zij oordelen dat die in gevaar komt, dan mogen zij wel degelijk ingrijpen", vindt Bart De Wever. (belga De Morgen)

COMMENTAAR VAN DIVERCITY
Overschot van gelijk!

Aucun commentaire: