mercredi 24 juin 2009

"Nog geen enkele leerling uitgeschreven op Atheneum"

Op het Koninklijk Atheneum van Antwerpen heeft voorlopig geen enkele leerling zich uitgeschreven. Gazet Van Antwerpen schreef dat 300 jongeren uit protest tegen de invoering van het hoofddoekverbod de school zouden verlaten, maar dat blijkt tot nog toe niet zo te zijn. Dat zegt directiewoordvoerder Patrick Verschueren.

"Geen massale uitloop"
Hij erkent dat er jongeren door het verbod op politieke en religieuze symbolen op school gekwetst zijn, maar voorziet geen massale uitloop tijdens de zomervakantie.

Vandaag konden de leerlingen hun examens inkijken en waren er deliberaties. De sfeer op school is volgens de directie niet anders dan normaal. "Dinsdag hebben alle leerlingen een brief meegekregen met een uitnodiging voor een infoavond over het nieuwe schoolreglement. Vanavond om 19 uur zijn alle ouders welkom en kan iedereen zonder probleem zijn mening kwijt", legt Verschueren uit.

Betoging
Het uitschrijven op zich is volgens het Koninklijk Atheneum van Antwerpen op de Franklin Rooseveltplaats ook geen normale procedure. Wanneer een leerling zich inschrijft op een andere school, zal de adminsitratie van die instelling contact opnemen met de oude school, de leerling doet dat niet zelf. "Als leerlingen echt willen uitschrijven, dan wachten ze best tot 1 juli. Als ze het nu nog doen, zijn ze immers niet geslaagd en moeten ze hun jaar overdoen en nog een andere school gaan zoeken", besluit de woordvoerder.

Vanavond zou er op hetzelfde tijdstip als het infomoment een betoging plaatsvinden aan de school. (belga/sps) (De Standaard)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
L'OBSESSION DU SCOOP
Divercity s'en veur d'avoir relayé cette info lancée prématurément par l'ensemble de la presse flamande de qualité. Gageons que tout le bruit qui est fait autour du voile et de la burqa est largement amplifié par les médias qui en font leurs choux gras. Donc:wait and see!

Aucun commentaire: