vendredi 19 juin 2009

Obama zeer verontrust over Iran

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama is „zeer verontrust” over de uitspraken van de machtigste man van Iran, ayatollah Ali Khamenei. De manier waarop de Iraanse autoriteiten omgaan met de demonstraties geeft de internationale gemeenschap volgens Obama „een duidelijk signaal over wat Iran is, en niet is”.

Obama deed zijn uitspraken vrijdag in een interview met televisiezender CBS. Eerder gaf zijn woordvoerder commentaar op de situatie in Iran. „We zijn getuige van een uitzonderlijke situatie”, aldus Robert Gibbs. .„Ik denk niet dat iemand de moedige beelden die we nu zien een week geleden verwacht zou hebben.”
Khamenei zei vrijdag onder meer dat er een einde moet komen aan de protesten en dat president Mahmoud Ahmadinejad eerlijk de verkiezingen heeft gewonnen.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
LES TOURMENTS D’OBAMA
Obama se fait à juste titre du souci pour l’évolution de la situation en Iran. Sa politique de la main tendue à l’Iran, autrement dit du dialogue des civilisations est menacée par l’évolution préoccupante de ce qui pourrait bien être la troisième révolution iranienne. Le monde retient son souffle.

Aucun commentaire: