vendredi 31 juillet 2009

De zomertip van Véronique Lamquin

Véronique Lamquin ©

Een koele fles witte wijn, een picknickmand en de vijvers van het Rood Klooster. Meer heeft Véronique Lamquin (37), chef politiek bij Le Soir, niet nodig op een zwoele zomeravond.

Véronique Lamquin woont in Elsene, niet ver van het Flageyplein. Op warme zomeravonden volgt ze de lokroep van het het Rood Klooster in Oudergem.

"Zeker 's avonds is het daar tout tout calme, je ziet er niemand. We gaan er dan met zijn tweeën naar de vijvers. Helemaal op het einde van de tweede vijver staan picknickbanken. Door de reflectie van het water is het licht er bovendien fantastisch. En als het donker wordt kan je er gewoon kaarsen aansteken."

Lamquin houdt van de site van het Rood Klooster. "Plots lijkt het alsof je niet meer in de stad bent, maar op één of ander landgoed. Een ander ideetje daar is trouwens om bij valavond door het bos te gaan fietsen, terwijl de duisternis langzaam doorsijpelt."

Het ideale zomerplein
Lamquin is ook verliefd op de buurt rond het Flageyplein. "je hebt er alles. De Malibranstraat om je boodschappen te doen, Mama Roma voor de schitterende pizza, de vijvers om wat te gaan joggen, de Portugezen om goede koffie te gaan drinken. En doodgewoon op de banken gaan zitten kijken naar de spelende kinderen, dat is toch fantastisch? Het is echt het ideale zomerplein."

En ook met een dik boek weet Lamquin wel raad. "Om te lezen trek ik naar het Happark vlakbij ons huis in de Kroonlaan. Het is zo'n voormalige tuin, die niet zoveel mensen kennen en waar je ook niet per toeval belandt. Dat zorgt voor een intieme sfeer."

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
BRUXELLES EN JUILLET
Hélas le mois de juillet s’achève. Bruxelles en juillet, c’est paradisiaque : circulation réduite, parking facile, terrasses de café innombrables et ralentissement de la vie sociale. Le rêve, il faut être bien mal inspiré pour partir sur les routes bondées à ce moment précis de l’année ou s’engouffrer dans des aéroports envahis par des millions de vacanciers. Le temps me direz-vous. De tout temps juillet fut le mois le plus pluvieux de l’année avec ses célèbres draches nationales du 21 juillet. Comme la place du Luxembourg, Flagey est en effet devenue, the place to be. Dommage qu’on ne s’efforce pas de souligner davantage sa vocation interculturelle.

Aucun commentaire: