mardi 21 juillet 2009

Turkse ambassadeur: "Ooit duikt terrorisme op in België"


De Turkse ambassadeur deed de uitspraak naar aanleiding van het nieuwe uitstel in de zaak-Erdal.

Ooit zal het terrorisme ook in België opduiken en dan pas zal ons land begrijpen wat dit inhoudt. Die uitspraak staat op naam van Fuat Tanlay, de Turkse ambassadeur in België. De man haalde verbaal uit omdat de zaak van de Turkse extremistische beweging DHKP-C alweer uitgesteld werd door de Belgische justitie. Het was journalist Mehmet Koksal die de woorden in een Turkse krant oppikte en op zijn site plaatste.

"Onnozele discussie"
Het hof zou vorige dinsdag een vonnis vellen in het dossier van de Turkse extreemlinkse beweging DHKP-C, maar besliste in plaats daarvan om de debatten op 14 oktober te heropenen. Reden: de tenlasteleggingen zouden op een andere manier kunnen omschreven worden dan in de dagvaarding stond.

Zes vermeende leden van die groep worden in België vervolgd, in de eerste plaats voor terrorisme. "België probeert nog altijd om de zaak te laten klasseren", aldus Tanlay. De discussie om de leden van de terroristische organisatie te berechten op basis van een wet die in 2005 gewijzigd werd, noemde hij onnozel.
(belga/svm)

Aucun commentaire: