jeudi 16 juillet 2009

'Verhofstadt moet Nederlands spreken in Europa'

BRUSSEL - Frieda Brepoels (N-VA) wil dat Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie in Straatsburg, zich meer in zijn moedertaal uitdrukt, zo verzocht het Europarlementslid donderdag in een communiqué.
Brepoels zetelt in Straatsburg sinds kort in de kleine, regionalistische EVA-fractie. Met vertegenwoordigers uit onder meer Schotland, Corsica en Catalonië, pleit de Europese Vrije Alliantie voor de zelfbeschikking van volkeren in de schoot van de EU.

De erkenning van de taal van minderheden, zoals het Catalaans, is een van de stokpaardjes van de groep. Hoewel het Nederlands binnen de EU een officiële taal is, deelt Brepoels de frustratie van haar regionalistische collega's.

"Terwijl mijn Catalaanse en Welshe collega's al jaren strijden om zich in hun taal te mogen uitdrukken, presteert de nieuwe voorzitter van de liberalen, Guy Verhofstadt, het om zijn eerste toespraak uitsluitend in het Frans en in het Engels te houden", aldus een verontwaardigde Brepoels.
Op 16 juli 2009 omstreeks 20u24, zei Renny Kegels:
Ik ben blij dat dat mens de belangrijkste problemen van onze maatschappij aanhaalt , die economische crisis is tenslotte niet de moeite waard erover te debatteren . Ik begrijp niet hoe het komt dat Brepoels meer dan één (de hare) stem gekregen heeft bij de laatste verkiezingen .
Op 16 juli 2009 omstreeks 20u24, zei Bvba Asselman:
Mocht Verhofstadt een greintje zelfrespect hebben, dan sprak hij Nederlands, een officiële taal waarvoor ambtshalve tolken aanwezig zijn. Maar hij wil zo graag in het gevlei van de groten komen, Gieken de lakei.
Ik hoorde Mr Verhofstadt, met alle respekt overigens, ooit (2000-2001)op NPR (Openbare omroep in de VS) erudiet spreken voor de Commenwealth Club of California) maar het Engels dat hij uitbraakte tartte alle verbeelding. Ik denk dus ook dat zijn moedertaal hem beter siert.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
Sacré Guy Verhofstadt, le voilà qu’il parle plus anglais et français au parlement européen au grand dam des nationalistes qui le rappellent à l’ordre et exigent qu’il s’exprime en néerlandais. Un sacré bonhomme ce cosmopolite en diable. Il finira par arriver à son objectif : prendre la place de Barusso.

Aucun commentaire: