mardi 21 juillet 2009

Zuidfoor en Brussel Bad lijden onder regen


De Stratosphere bleef zaterdag aan de grond door het slechte weer © tvbrussel

Brussel - Regen was dit weekend de grote boosdoener. Op de Zuidfoor bleef de nieuwe attractie Stratosphere zaterdag dicht en bij Brussel Bad bleef de grote massa uit.

Zaterdag werd het startschot gegeven voor de 129ste editie van de Zuidkermis. Tussen de Anderlechtse poort en de Hallepoort staan heel wat attracties voor groot en klein.

Wie van het uitzicht op 60 meter hoogte vanop de 'Stratosphere' wou genieten, was er zaterdag aan voor de moeite. Door het slechte weer en de hevige wind bleef de nieuwe attractie op de openingsdag dicht.

"Er was te veel wind," legt Eduard Vlasselaerts van de Stratosphere uit. "Onze computers berekenen wanneer de attractie niet mag draaien en geeft daar het cijfer 10 aan. Zaterdag zaten we op 12 en 13. De mensen moeten een veilig gevoel hebben als ze in de attractie zitten. Als dat niet is, dan houden we de attractie liever gesloten."

Zondag waren de weersomstandigheden beter en kon de Stratosphere de kermisgangers naar een hoogte van 60 meter zwieren.

BRUSSEL BAD
Ook aan de Beco- en Akenkaai was het weer een spelbreker. Het eerste weekend van Brussel Bad lokte geen massa volk. Hopelijk zijn de weergoden het Brusselse strand de komende weken beter gezind.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
La Foire du Midi et Bruxelles les Bains sont plus que des événements annuels. Ce sont de véritables incubateurs interculturels comme Couleur Café, la Zinneke Parade , Flagey, le Kaai, le KVS, Bozar en ses meilleurs moments. Comme le reine Elisabeth ou le Tour de France dans des registres très différents.

MG

Aucun commentaire: