dimanche 11 octobre 2009

Dag voor hedendaagse architectuur met meerwaarde

De oorspronkelijke opslagplaats bevat de uitgebreide collectie hedendaagse kunst van de West-Vlaamse bouwondernemer Walter Vanhaerents. © tvb

Brussel - In Brussel en Vlaanderen was het vandaag de Dag van de Architectuur. De vierde editie ondertussen. Meer dan 75 opmerkelijke hedendaagse gebouwen, waarvan 12 in Brussel, stonden open voor het publiek.

Tijdens de tweejaarlijkse Dag van de Architectuur wil het Vlaams Architectuurinstituut het publiek in contact brengen met hedendaagse gebouwen.

"Hedendaagse gebouwen bieden een meerwaarde," zegt Joris Vermeir van het Vlaams Architectuurinstituut. "In Brussel is dat heel duidelijk. Hier kunnen hele buurten heropleven door nieuwe architectuur. Hedendaagse architectuur verbindt mensen en wijken."

Een van de blikvangers is een gerenoveerd pand in de Anneessensstraat. De oorspronkelijke opslagplaats uit het begin van de twintigste eeuw is totaal gerenoveerd door de Gentse architecten Robbrecht en Daem. Ze bevat de uitgebreide collectie hedendaagse kunst van de West-Vlaamse bouwondernemer Walter Vanhaerents.

In het pand loopt op dit ogenblik de tentoonstelling 'Disorder in the House'. Zeventig kunstwerken van 30 internationale artiesten staan uitgestald. Die zijn allemaal in meer of mindere mate gefascineerd door Pop Art.
(Brussel deze week)

Aucun commentaire: