samedi 12 décembre 2009

Ecolo zorgt voor barst in Brusselse meerderheid

Brussel - De meerderheidspartij Ecolo dreigde ermee niet voltallig te stemmen over de Brusselse begroting. Volgens minister-president Picqué (PS) zou dat de meerderheid in gevaar brengen. Ecolo zwichtte en keurt toch unaniem de begroting goed.

Ecolo wilde duidelijk maken dat ze het oneens is met de besparingsplannen voor de MIVB. Volgens de groenen zijn de besparingen in het aanbod van de vervoersmaatschappij in strijd met het regeerakkoord.

'Vertrouwen geschaad'
Minister-president Charles Picqué was niet te spreken over de houding van Ecolo. "Van zodra een partij niet solidair is, is het vertrouwen in de meerderheid aangetast. Ik ben uiteraard heel boos." Ook minister van Vervoer en Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) kon er niet om lachen. "Niemand is me komen opzoeken om te zeggen dat er onduidelijkheid of wrevel was. Ik was nochtans beschikbaar. Ik ben bijzonder verrast."

'Serieus probleem'
Volgens de oppositie zat Ecolo met een groot probleem. MR-fractievoorzitter Didier Gosuin: "Dit bewijst dat Ecolo niet weegt op de regering, hoewel ze dubbel zoveel ministers en parlementsleden heeft dan in de vorige legislatuur." SP.A-parlementslid Elke Roex: "Ecolo moet kijken of er in het regeerakkoord voldoende garanties staan. Desnoods moet de partij terug naar de onderhandelingstafel. Maar volgens mij is dit een serieus probleem."

Aucun commentaire: