lundi 22 mars 2010

Schauvliege steunt culturele samenwerking met Franstaligen

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) © tvb

Brussel - Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) wil in Brussel tweetalige initiatieven zoals de Zinne Parade voluit steunen. Ze zal dat doen in nauw overleg met haar Franstalige collega van Cultuur. Schauvliege zei dat op haar Brusseltoer, afgelopen zaterdag.

Minister Schauvliege bezocht zaterdag enkele bijzondere culturele plekken in Brussel, zoals de Vanhaerents-collectie en een lokaal productiecentrum van de Zinnekeparade.

De overheid moet het gesprek aangaan met privé-investeerders, zoals Vanhaerents, vindt Schauvlieghe. Het gaat om een collectie van een privéverzamelaar die zijn collectie voor iedereen openstelt.

Schauvliege vindt de sociale functie van kunst ook belangrijk. "Vlaanderen ondersteunt heel wat initiatieven die daartoe bijdragen, zoals de Zinneke Parade."

De Zinneke Parade moet nu bij verschillende overheden aankloppen voor steun. De culturele sector in Brussel vraagt dan ook meer samenwerking tussen de gemeenschappen in Brussel.

Voor enkele concrete punten is de minister bereid hier werk van te maken. "Ik denk dan aan een één ticketingsysteem, of één website of één blad waar alle culturele activiteiten instaan. Er zijn genoeg voorstellen om samen te werken," aldus Schauvlieghe.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
LE SCOOP DES SCOOPS
La ministre de la communauté flamande Schauvliege annonce son intention de soutenir la coopération culturelle avec des organismes francophones à Bruxelles. On songe notamment à la zinneke parade mais pas seulement. Affaire à suivre et de très près.

Aucun commentaire: