dimanche 14 novembre 2010

Brussel en Vlaanderen willen godsdienstenparlement naar Brussel halen

De Brusselse en Vlaamse toeristische diensten en het Stuurcomité Brussel 2014 hebben Brussel als gaststad voorgesteld voor het Parlement van de Wereldgodsdiensten in 2014. Dat is een grote bijeenkomst van religieuze, spirituele, culturele en politieke leiders van over de hele wereld. De bedoeling is om het begrip tussen de godsdiensten en overtuigingen te verbeteren. De bijeenkomst zou 10.000 mensen naar de hoofdstad halen.

De moskee in het Jubelpark
Mag Brussel in 2014 het parlement van de wereldgodsdiensten organiseren? In oktober volgend jaar kennen we het antwoord. Ondertussen wordt er druk gelobbyd om de organisatie binnen te rijven. Zeker als de organisatoren op inspectiebezoek zijn in Brussel. Het parlement van de wereldgodsdiensten is het grootste interreligieuze evenement ter wereld en wordt om de vijf jaar gehouden. Het brengt een heleboel religieuze, spirituele, culturele en politieke leiders samen.
"Het gaat om 8 à 12.000 conventiegangers die hier zeven nachten verblijven, eten en vergaderen," zegt Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen. "Het economisch belang is dus heel groot."
Niet alleen Brussel, ook Guadalajara in Mexico en Dallas in de Verenigde Staten hopen het parlement van de wereldgodsdiensten te organiseren. "Ik heb alle respect voor die kandidaten maar Brussel heeft een streepje voor omdat het sinds lang een roeping heeft als kruispunt van culturen en dat is wat de wereld nodig heeft," zegt Miguel Mesquita da Cunha, voorzitter van het Stuurcomité Brussel 2014.
De organisatoren hebben tijdens hun inspectiebezoek gezien dat Brussel over de nodige vergader- en hotelinfrastructuur beschikt om een groot evenement te ontvangen. Bovendien heeft Brussel nog een andere troef. "Brussel is een afspiegeling van de wereld op religieus vlak: alle grote godsdiensten zijn hier vertegenwoordigd," zegt Dirk Ficca, directeur van het Parlement van Wereldgodsdiensten. "Brussel heeft dus de diversiteit die we zoeken."
(tvbrussel)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
"BRUSSEL HEEFT DUS DE DIVERSITEIT DIE WE ZOEKEN."
Une occasion rêvée de transformer l'église Sainte Marie désaffectée mais restaurée à grands frais par le contribuable en un lieu de tous les cultes.

Aucun commentaire: