vendredi 12 novembre 2010

Smet wuift kritiek Nederlandse les zaterdag weg

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) (© tvb)

Om de taalachterstand bij leerlingen weg te werken, stelt minister Smet in zijn beleidsbrief Jeugd 2010-2011 voor om die leerlingen extra lessen Nederlands te laten volgen. De lessen zouden bijvoorbeeld kunnen gegeven worden op woensdagnamiddag of op zaterdag.
Onder meer gewezen Onderwijsminister Marleen Vanderpoorten (Open VLD) noemde zijn voorstel een losse flodder. Ook CD&V was niet overtuigd dat taalachterstand opgelost moest worden met extra lessen.
Woensdag gaf minister Smet meer uitleg in het parlement. "Ik heb niet gezegd dat alle kinderen dat zullen moeten doen, en ik heb ook niet gezegd dat alle leerkrachten Nederlands op zaterdag zullen moeten gaan werken," aldus Smet. "Maar als kinderen op een zaterdag Arabische les kunnen volgen, dan vind ik dat kinderen op een zaterdag ook Nederlands moeten kunnen leren als ze Nederlands nodig hebben en in Vlaanderen wonen."
De minister ontkent ook dat hij ondoordacht heeft gecommuniceerd. "Het gaat om mijn beleidsbrief waarin ik aangeef wat ik de komende jaren wil doen. Daarmee doe ik als minister mijn plicht. Het is ver gekomen dat ik nu al het verwijt krijg dat ik mijn job doe."
© brusselnieuws.be

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
OVERSCHOT VAN GELIJK
"Maar als kinderen op een zaterdag Arabische les kunnen volgen, dan vind ik dat kinderen op een zaterdag ook Nederlands moeten kunnen leren als ze Nederlands nodig hebben en in Vlaanderen wonen."
Dat staat als een paal boven water.
Il est grand temps que les autorités organisent des cours de renforcement linguistique le samedi matin et le mercredi après midi et qui sait pendant les vacances pour aider les ados en décrochage à rattraper leur déficit langagier.
Pas nécessaire sd'avoir fait l'ENA pu polytechnique pour comprendre cela.

Aucun commentaire: