jeudi 16 décembre 2010

Krijgt Ukkel moskee met minaret?

De grote moskee in het Jubelpark

In Ukkel komt er mogelijk een nieuwe moskee mét minaret. Het gaat om een project van de Indo-Pakistaanse geloofsgemeenschap Ahmadyya in de Bourdonwijk. De gesprekken met de Ukkelse schepen van stedenbouw Marc Cools (MR) bevinden zich al in een vergevord stadium.

De buurt roert zich tegen het project, op het internet dook al een petitie tegen de moskee op. De schepen bevestigt dat hij al enkele ongeruste brieven heeft gekregen van buurtbewoners. Maar het is volgens hem nog te vroeg om te protesteren. Een bouwvaanvraag is er immers nog niet.

"We zitten nog in de ontwerpfase, dus het is niet zeker of er een minaret komt,” zegt schepen Cools aan FM Brussel. “Binnen enkele dagen zullen de we de aanvraag binnenkrijgen en dan komt er een openbaar onderzoek waarbij de mensen hun advies zullen kunnen geven.” Volgens Cools "is er geen enkele reden waarom een moskee hier niet gebouwd zou kunnen worden. Met een weigering maak ik mij misschien populair in de wijk Kalevoet, maar aan dat soort spelletjes wil ik niet meedoen."
De moskee komt er op de terreinen van de oude Carrosserie d’Uccle aan de Alsembergsesteenweg, die de Ahmadyyah-gemeenschap heeft opgekocht. Met zijn capaciteit voor 50 gelovigen zou het al bij al om een bescheiden project gaan. Volgens de krant La Capitale zou er ook een minaret van een à twee meter hoogte in de plannen opgenomen zijn.

De initiatiefnemers van het project zijn alvast goed op de hoogte van de Brusselse zeden en gewoonten. Ze voorzien een ruime parkeerplaats om de parkeeroverlast in de buurt te beperken.
Het Brusselse gewest telt tientallen moskeeën, maar er is tot nader order maar één moskee die ook in het straatbeeld opvalt door zijn minaret (die van het Jubelpark). Ook in Sint-Joost loopt een project voor een moskee met minaret.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
C’EST A.D.D. QUI VA ETRE CONTENT

Aucun commentaire: