mercredi 8 décembre 2010

Moeder doodgeschoten dief roept op tot kalmte

De moeder van Flavien, de 15-jarige jongen die zaterdag door een juwelier werd doodgeschoten bij een overval, heeft maandagnamiddag een honderdtal jongeren opgeroepen tot kalmte. Ze kwamen in Tubeke samen om een optocht te houden naar de juwelierszaak waar de overval plaatsvond.
Vrienden van de jongen hadden opgeroepen maandag om 16 uur samen te komen om naar de juwelierswinkel te stappen. Een optocht uit solidariteit met een overvaller is heel uitzonderlijk. De burgemeester had de optocht verboden en het centrum van Tubeke was afgezet door de politie.

De moeder van de jongen liep voorop met een kussen van haar zoon in haar handen. Familieleden droegen een grote foto. De moeder riep de samengekomen jongeren op tot kalmte en vroeg hen haar te volgen tot aan het ouderlijke huis in de wijk Stierbecq, op ongeveer een kilometer van het centrum van Tubeke. De jongeren verzamelden voor het huis en legden er bloemen neer.

'Vertrek zoals jullie gekomen zijn, met dezelfde waardigheid, en houd jullie woede in', sprak Flaviens moeder tot de jongeren. De jongeren verlieten daarop de wijk in kleine groepjes.(D.S.)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
LE POUVOIR D’UNE MÈRE
Impressionnant. Cette mère digne, par quelques paroles a dispersé la foule des gamins épris de vengeance après le décès de son fils abattu par un bijoutier en situation de légitime défense. Et que celui qui n’a jamais fauté jette la première pierre avait dit Jésus, seul, face à la foule prête à lapider la femme adultère. Ils lâchèrent donc leurs pierres vengeresses et allèrent déposer des fleurs devant la maison ou vécut le jeune écervelé.
Impressionnant.
MG

Aucun commentaire: