lundi 20 décembre 2010

Vader jaagt zelf op aanranders dochter

Omdat hij niet geloofde dat de politie de daders echt zou zoeken, ging een man uit Anderlecht zelf op zoek naar de aanranders van zijn dochter

Stéphane Résimont, plastisch chirurg en vader van een 16-jarig meisje dat ongeveer een maand geleden op straat werd beroofd, ging zelf op zoek naar de aanranders van zijn dochter. Het tienermeisje kwam van bij haar oma en was op weg naar huis in Anderlecht, amper vijfhonderd meter wandelen toen drie of vier jongens haar tegen de grond sloegen en ervandoor gingen met haar tas vol schoolspullen, haar geld en de trouwring van haar overleden grootvader. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Toen ze klacht gingen indienen bij de politie, kreeg de man het gevoel dat de agenten niet echt moeite zouden doen om de daders te vinden. "Dan zou ik het wel zelf doen, besliste ik. Ik kon niet leven met het idee dat zo'n overval zomaar kon gebeuren", vertelt Résimont in de krant. "Ik wil niet dat straatboefjes de baas spelen in mijn buurt. Dat ze mijn dochter kunnen lastigvallen zonder gestraft te worden. Bovendien wilde ik de politie laten zien dat je de daders kan vinden, als je maar echt wil." Vier weken lang patrouilleerde hij door de buurt, op zoek naar jongens die voldeden aan de beschrijving van zijn dochter. En midden vorige week had hij succes. Toen zijn dochter bevestigde dat ze twee van hen herkende, belde hij de politie die de jongens kwam oppakken. Een van hen mocht echter vrijwel onmiddellijk weer naar huis. De ander moest voor de jeugdrechter verschijnen, maar werd nadien ook naar huis gestuurd. "Precies zoals ik had verwacht", zegt Résimont in de krant. "Maar ik laat het hier niet bij. Ik ga ze weer zoeken. En wat er gebeurt als ik ze vind? Dat zien we dan wel." De man zegt dat hij met lede ogen moet aanzien hoe de criminaliteit oprukt in Anderlecht. "Het is hoog tijd dat iemand zich verzet tegen de straffeloosheid van die kleine criminelen", luidt het. En nog: "Ik laat mij niet verjagen. Ik woon al 22 jaar in Anderlecht. Nee, vluchten is voor mij geen optie." (adl/Picture: Belga)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
UN JUSTICICIER DANS LA VILLE
Faut-il jeter la pierre à ce papa en colère?
Sa fille de 16 ans agressée est détroussée. Il retrouve les coupables, il les fait arrêter, ils sont relâchés et la justice les relaxe.
Il pourrait décider de quitter Anderlecht comme des dizaines de milliers avant lui.
Il a décidé de rester et de mettre les petites frappes locales derrière les verrous.
Peut-on lui jeter la pierre ?
A qui la faute sinon à l’enseignement qui ne remplit pas son rôle et induit l’échec et le décrochage scolaires.
Tout est à repenser, on ne cesse de le dire.
Clairement, comme on dit aujourd’hui, il serait temps de se retrousser les manches.
MG

Aucun commentaire: