jeudi 27 janvier 2011

België ter sprake in eerste debat in Davos

Volgens Dr. Doom is het glas half vol in plaats van half leeg
Het wordt steeds lastiger voor België om uit de headlines te blijven van de internationale financiële pers. Tijdens het eerste debat van de eerste dag van de WEF in Davos werd België samen met Spanje als de volgdende domino genoemd in de schuldencrisis.
De vermelding gebeurde tijdens de eerste bijeenkomst gisteren om 9 uur in het congrescentrum van Davis waar een druk bijgewoond debat werd gevoerd over ‘de nieuwe economische realiteit’. De discussie was pas begonnen of Nouriel Roubini, professor aan de universiteit van New York, noemde Spanje én België als de volgende risicolanden in de Europese schuldencrisis.
Hij maakte geen onderscheid tussen beide landen, maar verwees naar de lage economische groei en het hoge deficit als de belangrijkste oorzaken. Hij ging ook niet echt in detail om zijn punt te maken. Roubini wordt ook wel eens Dr. Doom genoemd omdat hij de reputatie heeft eerder pessimistisch te zijn.
Dat van die grote Roubini klopt misschien wel, maar toen wij de wereldberoemde professor na afloop van het debat wilde aanspreken over zijn uitspraak over België, weigerde hij daarop te antwoorden. Geen tijd en geen zin en weg was hij.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
TOUT LE MONDE MEDIT DE NOUS
« Au village sans prétention
J'ai mauvaise réputation.
Que je me démène ou que je reste coi
Je passe pour un je-ne-sais-quoi !
Je ne fais pourtant de tort à personne
En suivant mon chemin de petit bonhomme.
Mais les braves gens n'aiment pas que
L'on suive une autre route qu'eux
Tout le monde médit de moi
Sauf les muets ça va de soi. »

Aucun commentaire: