samedi 29 janvier 2011

De Wever: "Betoging zorgde voor averechts effect"

De Wever is naar eigen zeggen zeven kilo kwijt. © belga

Verkiezingen is het slechtste wat ons zou kunnen overkomen
Bart De Wever wil zich nog eens "smijten" om de spaak gelopen regeringsonderhandelingen terug op de sporen te krijgen. Hij wil dit ver weg van alle camera's in overleg met Elio Di Rupo doen. Dat zegt hij zaterdag in een interview met de Concentrakranten.

"Geen persoonlijke aversie"
De Wever zegt nog een paar ideeën te hebben om de onderhandelingen weer op het juiste spoor te krijgen. "Ik wil samen met Elio Di Rupo een aantal zaken overlopen en nagaan hoe we de zaken kunnen deblokkeren. Er is zeker geen persoonlijke aversie tussen ons twee."

De betoging van vorige zondag in Brussel om snel een regering te vormen heeft volgens De Wever voor een averechts effect gezorgd. "Ze werkte vooraf al verlammend. Joëlle Milquet was nog enkel met de betoging bezig. Ze wilde niet meer onderhandelen. Ze had mentaal afgehaakt. Idem dito bij Ecolo trouwens. Daarna zorgde de betoging voor de doodsteek van de onderhandelingen omdat er vier keer meer Franstaligen dan Vlamingen waren."

Nieuwe verkiezingen zijn volgens De Wever "zeer riskant voor onze welvaart". "Want dan ligt het land 40 dagen lang als een lamme eend in het water. De kans dat het iets oplost is ook heel klein. Verkiezingen is het slechtste wat ons zou kunnen overkomen", besluit hij. (belga/mvdb)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
IL A PERDU SEPT KILOS
Il a perdu, dit-il, sept kilos.
On l'entend donc maigrir et on le voit grossir.
C'est que les vaches maigres succèdent aux vahes grasses.
Il faut deux libéraux pour faire le poids de Bart: Charles et Alexandre.

Aucun commentaire: