mercredi 5 janvier 2011

Vooral jonge blanke vrouwen bekeren zich tot islam in Groot-Brittannië

Lauren Booth, de schoonzus van voormalig premier Tony Blair, bekeerde zich vorig jaar tot de islam.

Meer dan honderdduizend Britten hebben zich in de voorbije jaren bekeerd tot de islam. Vooral jonge blanke vrouwen die genoeg hebben van de immorele consumptiemaatschappij kiezen ervoor moslim te worden.

In het voorbije jaar bekeerden 5.200 personen zich tot de islam, zo schat de universitaire werkgroep Faith Matters, waaronder 1.400 in Londen. Tweederde daarvan blijken vrouwen te zijn. Meer dan 70 procent is blank, de gemiddelde leeftijd is 27 jaar.

GEEN VIJFDE KOLONNE
Volgens het onderzoek zien de meeste bekeerlingen hun nieuwe religie als "perfect verzoenbaar" met hun leven in Groot-Brittannië.

"Ze vormen geen vijfde kolonne die onze westerse levensstijl wil ondermijnen", stelt het rapport.

In 2001 werd het aantal tot de moslim bekeerde Britten op 60.000 geschat. Sindsdien kreeg het Verenigd Koninkrijk te kampen met een reeks terreurdaden door islamextremisten, zoals de bomaanslagen op de Londense metro in juli 2005. Een van de daders, Germaine Lindsay, bleek een bekeerling. Ook Nicky Reilly, die in Bristol een restaurant probeerde op te blazen met een spijkerbom, en schoenbomterrorist Richard Reid waren bekeerlingen. Het nieuwe rapport beklemtoont echter dat bekeerlingen dat zich tot extremisme laat verleiden een heel kleine minderheid vormen.

ALCOHOL, SEKS EN OVERCONSUMPTIE
Het onderzoek van de universiteit van Swansea bevroeg de bekeerlingen ook over hun afkeer voor aspecten van de Britse cultuur. Daaruit kwamen vooral alcohol en dronkenschap naar voren, naast 'een gebrek aan moraliteit', 'seksuele permissiviteit' en 'ongebreidelde consumptiedrang'.

HOOFDDOEK EN BOERKA
Meer dan een kwart van de bevraagden aanvaardde dat er een 'natuurlijk conflict' is tussen een toegewijde moslim zijn en wonen in het Verenigd Koninkrijk. Negen op de tien vrouwelijke bekeerlingen gaf aan dat hun nieuwe religie ervoor zorgde dat ze zich conservatiever kleden. Meer dan de helft ging een hoofddoek dragen en vijf procent had al een boerka gedragen.

Meer dan de helft ervaarde ook problemen met hun bekering, vooral negatieve reacties binnen hun familie.

Vorig jaar zorgde Lauren Booth, de schoonzus van voormalig premier Tony Blair, voor controverse toen ze zich tot de islam bekeerde.

KHADAFI EN ITALIAANSE HOSTESSEN
Vorige zomer nodigde de Libische leider Khadafi tijdens zijn tweedaags bezoek aan Rome tweehonderd jonge vrouwen uit om te pogen ze te bekeren tot de islam. Hij had de vrouwen gerecruteerd via een hostessenagentschap.

Fiyaz Mughal, directeur van Faith Matters: "De bekering tot de islam is gestigmatiseerd door de media en wordt verkeerdelijk geassocieerd met extremisme en discriminatoire culturele praktijken". (lb)

Aucun commentaire: