jeudi 17 février 2011

DE WEVER: "VERKIEZINGEN ZIJN LAATSTE REDDING IN DEMOCRATIE"

Bart De Wever. © photo news

DM UPDATE Kort nadat de koning de opdracht van informateur Didier Reynders (MR) verlengde tot 1 maart, heeft Bart De Wever het begrip verkiezingen in de mond genomen. "IK HOOP DAT HET NIET ZOVER MOET KOMEN, MAAR ALS DIT NIET LUKT, IS HET OP", zei De Wever in het vtm-nieuws.

Nu er 248 dagen na de verkiezingen nog altijd geen uitzicht is op een regering wordt er steeds meer gespeculeerd over nieuwe verkiezingen. De Wever wil er naar eigen zeggen alles aan doen om dit te vermijden. "IN DIT KLIMAAT ZOU HET WEL EENS KUNNEN DAT DE DAG NA DE VERKIEZINGEN ALLES ONMOGELIJK IS", verklaarde hij. Het feit dat de onderhandelingen al acht maanden aan de gang zijn, bewijst volgens de N-VA-voorzitter ook dat niemand verkiezingen wil.

ENIGE REDMIDDEL IN ECHTE DEMOCRATIE
"IN EEN DEMOCRATIE ZIJN VERKIEZINGEN HET UITEINDELIJKE REDMIDDEL. Ik hoop dat het niet zover moet komen, maar als dit na acht maanden niet lukt, is het op. Ik zou niet weten wat we dan nog zouden moeten doen", klonk het.

De Wever is ook niet tevreden met de verklaringen die Reynders vanavond in de Kamer heeft afgelegd over Brussel en B-H-V. "Dit is geen gelukkige start", zei hij in het televisieprograma Terzake.

WRIJVINGEN
Koning Albert II verlengde de missie van Didier Reynders nog maar pas of er duiken al openlijk wrijvingen op. De Vlaams-nationalisten zijn namelijk niet te spreken over enkele passages uit de verklaring die Reynders in de Kamer aflegde na afloop van zijn audiëntie met de vorst.

De informateur verwijst in zijn verslag aan de koning onder meer naar "de problematiek van en rond Brussel" en heeft het in dat luik over garanties inzake taalfaciliteiten, de benoeming van de drie balorige burgemeesters, de financiering van Brussel, de bescherming van de minderheden of de oprichting van een metropolitaine gemeenschap. Allemaal Franstalige eisen.

NIET AFGESPROKEN
Volgens De Wever was dit alles niet afgesproken. Zijn partij vindt het in elk geval niet verstandig om als informateur - waarbij je boven de partijen moet staan en zo discreet mogelijk moet werken - "ingrediënten uit de onderhandelingen" publiek op tafel te gooien. (belga/gb/edp/adb)

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
CEST CLAIR IL VEUT FAIRE ECLATER LE PAYS EN DEUX
Lecteurs de DiverCity et démocrates de coeur, d'esprit et de volonté, l'heure est grave. Les fondements démocratiques de ce pays sont menacés par une N-VA qui a fait sauter le cordon sanitaire et de plus en plus se radicalise et nous conduit doucement mais sûrement vers l'éclatement et la crise de régime.
"IN DIT KLIMAAT ZOU HET WEL EENS KUNNEN DAT DE DAG NA DE VERKIEZINGEN ALLES ONMOGELIJK IS"
Traduisons: "Dans un climat comme celui qu'on connaît, il se pourrait, qu'près de nouvelles élections, plus rien ne soit possible ou si vous préférez:tout devienne impossible.
On moins il nous aura prévenus!
MG

Aucun commentaire: