vendredi 18 février 2011

'Er zijn nog maar twee formules mogelijk'

'Er zijn nog maar twee formules mogelijk'

Twee formules zijn nog mogelijk: de bestaande regering aangevuld met de N-VA of een regering zonder de N-VA. Dat heeft Open Vld’er en Europees commissaris Karel De Gucht vrijdagmorgen gezegd in De Ochtend (VRT).
De Gucht sprak zich enkele weken geleden ook al eens uit over een regering zonder de Vlaams-nationalisten. Vandaag ziet hij nog slechts twee formules die mogelijk tot een regering kunnen leiden.
"Ofwel komt er een ploeg met de bestaande regering, aangevuld met de N-VA, maar dan zal de N-VA kleur moeten bekennen. Als zij dat niet doet, is de enige mogelijkheid een regering zonder de N-VA. Dat is het aftelsysteem waarin we zitten en dat niet lang meer kan duren", dixit De Gucht, die eraan toevoegde dat de sleutel bij CD&V en de N-VA ligt.
Verkiezingen kunnen er volgens de Vlaamse liberaal pas komen nadat ons land Europa begrotingsgewijs heeft aangetoond dat het zijn budgettaire huiswerk heeft gedaan.
Het voorstel van ex-bemiddelaar Johan Vande Lanotte, over een Belgische unie met vier deelstaten, noemde De Gucht "een zinvolle poging iets op papier te zetten". Op korte termijn valt er politiek echter weinig mee aan te vangen, zei hij.
De Open Vld’er deelt wel de mening van Vande Lanotte dat België op termijn naar een drie- of vierledigheid moet gaan. Dat Vlaanderen ooit akkoord zal moeten gaan met Brussel als derde deelstaat is volgens De Gucht onvermijdelijk.
"De Vlaamse partijen in Brussel zijn daar nu al van overtuigd", zei De Gucht. Op termijn zal Vlaanderen ook het onderwijs, cultuur, etc. in Brussel moeten lossen. "Dat is de logica, maar dat zal nog meer dan enkele jaren duren", klonk het.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
EEN VLAANDEREN DAT ALS ONAFHANKELIJKE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE UNIE ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID OPNEEMT IN DE INTERNATIONALE SAMENWERKING EN SOLIDARITEIT.
Autant le dire carrément, ce sera un gouvernement fédéral sans la N-VA ou les élections. Wie gelooft er die De Wever nog ? 800.000 gogos qui croient au père Noël de la Nieuwe Vlaamse Alliantie (Alliance avec le CD&V pour le vider de sa substance et avec le Vlaams Belang dans la bataille pour la mairie d’Anvers)
Cher lecteur lisez ce qui suit et qui vient directement du website de la NVA.
“De N-VA is een jonge partij die vorm geeft aan een modern, toekomstgericht en democratisch Vlaams-nationalisme. De N-VA verdedigt de politieke, sociale, economische en culturele belangen van de zes miljoen Vlamingen door middel van parlementaire initiatieven, degelijk onderbouwd dossierwerk, mediatieke acties en politieke campagnes.
De NVA staat voor een Vlaanderen dat werk maakt van de economische welvaart en het sociale welzijn van al haar inwoners,
een Vlaanderen dat zorg draagt voor de hechtheid van onze samenleving en daartoe waakt over zijn publieke cultuur, normen en waarden”
EEN VLAANDEREN DAT ALS ONAFHANKELIJKE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE Unie zijn verantwoordelijkheid opneemt in de internationale samenwerking en solidariteit.

Pas la peine d leur jeter la pierre, ils plaident pour leur indépendance, inutile de leur accorder encore le moindre crédit après la rupture du cordon sanitaire troqué pour un cordon ombilical avec le Vlaams Belang.
Merci Marie Rose Morel de nous avoir enfin permis d’ouvrir les yeux et pardon à tous d’avoir pu imaginer qu’un compromis était possible avec ces gens là.
MG

Aucun commentaire: