lundi 7 février 2011

Maingain giet olie op het vuur

FDF-voorzitter Olivier Maingain heeft maandag in La Libre Belgique nog wat olie op het vuur gegooid rond de communautaire onderhandelingen.
Volgens hem kunnen de Vlamingen niet tegelijkertijd autonomie voor Vlaanderen eisen en die ontkennen voor Brussel. "Jullie zullen niet én Brussel én de rand hebben", luidde het.
Volgens Maingain is er geen enkele reden om nog bevoegdheden voor het Brussels grondgebied op te eisen vanaf het moment dat het Vlaams gewest streeft naar autonomie. "De Vlamingen kunnen geen autonomie eisen voor Vlaanderen en diezelfde autonomie voor Brussel ontkennen", zegt de FDF-voorzitter in de krant.
Hij beklemtoont dat het tijd werd dat aan de separatisten duidelijk wordt gemaakt dat hoe meer autonomie men wil voor Vlaanderen, hoe minder men te zeggen kan hebben over Brussel.
"Brussel heeft het recht om zijn bevoorrechte relatie met Wallonië uit te spreken", luidde het nog.
In verband met de regeringsonderhandelingen denkt Maingain dat het mogelijk moet zijn om de dialoog herop te starten, maar daarvoor is tijd nodig. Volgens hem moeten de Franstaligen in elk geval "duidelijke antwoorden formuleren op de verschillende hypotheses die er naar voren kunnen komen".

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
MAIGAIN REMET SON DISQUE
Il est rayé à force d’être repassé inlassablement sur le juke box du landerneau politique belge. Selon lui c’est une tactique de négociation qui n’exclut pas de faire ensuite des concessions. A toutes fins utiles voici comment réagit le lectorat de Standaard à la piqûre de rappel de Olivier Maingain:
« Handen af van het Vlaamse gewest en haar grenzen. Wie gemeenten wil afknabbelen van het Vlaamse gewest, is gevaarlijk bezig en blokkeert een oplossing voor het land. Hoe hypocriet is het enerzijds niet om te stellen dat je het personaliteitsbeginsel boven het territorialiteitsbeginsel plaatst, en in één adem zegt dat het territorium van Brussel moet vergroot worden ? »
« Wie zegt er steeds NON ? Wie zijn nu de hypocrieten van ons land ? Waar blijft de discretie van de regeringsonderhandelingen ? Dit is nu het levendige bewijs dat onze Waalse politici niet willen meewerken voor een grondige staatshervorming. Wie legt het land nu lam ? Is het opnieuw de fout van BDW ?
« Moureaux wil geen uitbreiding van Brussel, maar wel zeer veel geld voor Brussel, om die eis af te kopen. »
MG

Aucun commentaire: