lundi 28 février 2011

Sint-Gillis opent eerste kantoor voor microkredieten

In Sint-Gillis is het eerste kantoor voor microkredieten in ons land geopend. De Franse vereniging Adie, BNP Paribas Fortis en het Europees Investeringsfonds slaan de handen in mekaar geslagen om ook kansarme mensen een lening te geven. Vlaanderen en Wallonië volgen wellicht later.

Het microkrediet is een bescheiden lening die kan oplopen tot 10.000 euro. Ze is bedoeld voor mensen uit een kansarm milieu, werklozen en mensen die niet terecht kunnen bij gewone banken en toch een klein bedrijf willen oprichten.
Richard Pelly, directuur van het Europees Investeringsfonds is opgetogen met de opening van het kantoor: "We zijn ervan overtuigd dat MicroStart de markt van kleine bedrijven zal stimuleren."
De vereniging Adie heeft al 20 jaar ervaring met micro-kredieten in Frankrijk. Volgens voorzitster Marie Nowak heeft het micro-krediet er voor 93.000 extra bedrijven, en dus minstens evenveel banen gezorgd.
Hoewel het project in Brussel nog in zijn kinderschoenen staat, zijn de initiatiefnemers hoopvol over de toekomst. " Als je de evolutie in Brusselse gemeenten en wijken bekijkt op het gebied van economie en werkgelegenheid, ben je snel overtuigd van de noodzaak van dergelijk initiatief." zegt Max Jadot, BNP Paribas Fortis.
Als alles goed gaat opent MicroStar binnenkort een tweede kantoor in Schaarbeek. Daarna zijn Vlaanderen en Wallonië aan de beurt.

Aucun commentaire: