vendredi 22 juillet 2011

De Wever vermoordt koning op schilderij

Ravaillac, het bewuste schilderij van Siob. Foto Siobart.com

In Dinant wordt op de nationale feestdag een schilderij onthuld waarop Bart De Wever (N-VA) koning Albert II vermoordt. Dat schrijft La Meuse woensdag. Het werk zal tentoongesteld worden in het stadhuis.
Het werk van vijf vierkante meter is een parodie op de moord op Henri IV door Ravaillac. Henri IV werd vervangen door Albert II en de moordenaar, die de koning op het doek doodsteekt, door Bart De Wever.
Het doek is een werk van de Franse schilder Siob, die in Luik verblijft. Hij geeft zijn schilderij cadeau aan de stad Dinant, die het zal tentoonstellen in het stadhuis.
De schilder, die donderdag ereburger wordt van Dinant, geeft met zijn werk naar eigen zeggen de huidige realiteit weer. Volgens de burgemeester van Dinant, Richard Fournaux (MR), zal het doek het debat aanwakkeren.

In Franstalig België wordt meestal zeer voorzichtig omgegaan met cartoons of spotprenten over De Wever. De krant Le Soir weigerde enkele maanden geleden nog een cartoon, uit schrik om de N-VA-kopman voor het hoofd te stoten.

Aucun commentaire: