mercredi 21 mars 2012

'Busramp is een straf van God'


REUTERS

Naar aanleiding van enkele incidenten in misvieringen vermoedt de Leuvense deken Dirk De Gendt dat een sektaire beweging misbruik wil maken van het dramatische busongeval in Zwitserland. 'De betrokkenen roepen tijdens vieringen dat de busramp een straf van God is omdat de kerk in ons land de invoering van abortus toegelaten heeft', aldus De Gendt, die de politie over deze feiten geïnformeerd heeft.

'Zowel tijdens een misviering in het Leuvense als in Aarschot zijn er dit weekend mensen geweest die dergelijke dingen luidop uitgekraamd hebben. Ook tijdens de gebedswake in de Leuvense Sint-Pieterskerk afgelopen woensdag was er iemand die opstond en in het midden van de gang het woord wou nemen. De Leuvense politie heeft dit toen door een snel optreden kunnen verhinderen. Het lijkt er dus op dat zulks georchestreerd is', aldus De Gendt.

De Leuvense deken vindt dat dergelijke dingen op dit ogenblik echt niet door de beugel kunnen en heeft de politie op de hoogte gebracht. 'Het dramatisch gebeuren roept al meer dan voldoende schuldvragen op. Dergelijke beweringen op dit ogenblik voor de voeten van de ouders en hulpverleners werpen is totaal ongepast en past geenszins in het mensbeeld dat wij als christenen hebben', aldus De Gendt.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

RETOUR DU REFOULÉ

Les homosexuels frappés du sida le sont, d’après l’archevêque Léonard, en vertu de la morale immanente. Selon quelques illuminés présents aux cérémoniaux de deuil de Lommel et Leuven avec photos, bougies et recueillement collectif ordonné selon un rituel inauguré sous Lady Di et désormais collectif, quelques illuminés ont pris la parole dans une posture de prophètes inspirés. Pour ces sectaires d’obédience chrétienne, cet accident est un châtiment divin. Il frappe un pays qui s’est rendu coupable de légaliser l’avortement. A l’évidence c’est un coup monté, minutieusement coordonné et orchestré à la manière des entartrages de Goddin. « Totaal ongepast en past geenszins in het mensbeeld dat wij als christenen hebben', aldus pastoor De Gendt.”

Chassez l’irrationnel il revient au galop.

MG

Aucun commentaire: