lundi 16 avril 2012

"Duitsland moet kiezen voor euro of eurozone verlaten"Bewerkt door: Ellen Provoost Bron: belga.be

De Amerikaanse miljardair George Soros is kritisch op de houding van Duitsland bij de aanpak van de Europese schuldencrisis. Dat stelde Soros in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag. Soros vindt dat de Duitsers moeten kiezen vóór de euro of anders de eurozone verlaten.

"Als ze in de euro willen blijven, moeten ze financiële transfers uitvoeren. Willen ze dat niet, dan moeten ze uit de eurozone stappen." Hij waarschuwde echter dat de nieuwe Duitse munt zeer sterk zal worden, wat schade zal toebrengen aan de export van Duitsland.

De miljardair vindt dat de Duitse regering te veel nadruk legt op bezuinigingen en prijsstabiliteit. Volgens hem is dat schadelijk voor Europa. Ook is Soros kritisch over het Europese begrotingspact. Hij vindt dat naast straffen voor landen die de begrotingsregels overtreden, er ook beloningen moeten zijn voor landen die wel maatregelen nemen.
COMMENTAIRE DE DIVERCITY
KIEZEN IS VERLIEZEN
Ce n'est pas la première fois que Soros embouche cette trompette.
On pourrait dire exactement la même chose de la Flandre. Soit elle joue la carte de la solidarité avec le sud wallon, soit elle quitte le vaisseau Belgique.
Pas sûr qu'elle s'y retrouve, la Flandre, pas plus qu'une Allemagne sécessionniste du reste. C'est qui qui poura encore se les payer dans une Europe déprimée les BMW, les Audi, les Mercedes et les VW? idem pour tous les produits allemands à haute valeur ajoutée et technologiquement hypersophistiqués?
MG

Aucun commentaire: