vendredi 13 avril 2012

Greenwich opnieuw openPhoto
brusselnieuws.be (BDW)

Cafémonument Greenwich in de Kartuizersstraat is opnieuw open, vernam brusselnieuws.be.
Donderdagmiddag wordt voor de eerste keer de lunch geserveerd. Het voormalige schakerscafé gaat nu door het leven als een brasserie.
U kan het fraaie café Greenwich opnieuw zelf gaan bewonderen

De restauratie van het café - met het aardige prijskaartje van 5 miljoen euro - was al in september vorig jaar afgerond. De Greenwich opende toen op monumentendag even zijn deuren. Tot vandaag donderdag bleven die potdicht. Eigenaar Kees Eijrond, ook directeur van dansgezelschap Rosas, deed er een tijdje over over om een uitbater te vinden.

Die nieuwe uitbater is nu bekend en heet Fotis Moucas. En het café dat hij voor ogen heeft is meer brasserie dan rokerig schakershol. Dat de Greenwich een andere richting zou uitgaan was al duidelijk toen Eijrond de zaak overkocht. “Met een groepje verwoede schakers, een paar theetjes en pintjes run je geen zaak meer,” liet hij optekenen in Brussel Deze Week.

TYPISCHE BELGISCHE GERECHTEN
De nieuwe Greenwich zal volgens de Nederlandstalige Moucas “typisch Belgische gerechten” serveren. Voor de eerste lunch donderdag staat er onder meer vleesbrood en verse groentesoep op het programma. Café én keuken zullen alle dagen open zijn van 10 uur ’s ochtends tot middernacht. ”Naast de klassiekers als een entrecôte, serveren we ook verse vis en snacks als croque monsieur of spaghetti,” zegt Moucas aan brusselnieuws.be.

De nieuwe exploitant is niet aan zijn proefstuk toe, zo baat hij onder meer mosselrestaurant La Bonne Humeur op de Leuvensesteenweg in Brussel uit. De prijzen noemt de uitbater “democratisch”, zonder verdere details.

Na de recente sluiting van café Kafka is de heropening een opsteker voor het caféleven in het centrum. Café Greenwich was al sinds eind 2009 gesloten.


"We zijn gisteren in de Greenwich gaan eten,een goede echte steak met fritjes,heel lekker.we zijn echte brusselaars en houden van de brusselse sfeer;personeel was heel vriendelijk."

COMMENTAIRE DE DIVERITY

BOBOCHIC

Le plus beau des cafés de Paris est sans conteste Les Deux Magots. Il a conservé son faste d'antan, son personnel stylé, ses boissons impeccablement servies mais ce n'est plus un café de Paris: seulement un écrin pour touristes friqués venus du monde entier.

Le Greenwich risque de connaître le même destin. Restauré à très grands frais, il a chassé de ses lambris et de ses dorures fraichement restaurées les légendaire joueurs d'échec qui venaient y pousser du bois pour deux euro la journée.


L'endroit était en ruine mais il avait une âme qu'il a perdue malgré son sauvetage dont on ne peut que se réjouir.

Les cafés de caractère meurent de leur belle mort. Le Kafka a fermé ses portes et aussi la somptueuse et inoubliable Ultieme Hallucinatie. Pendant ce temps Frédéric Nicolaï ouvre bistro chic sur bistro chic: "Brussel begint een beetje bobochic te worden. Jammer..."
Retournons vite aux Cent Papiers avant d'aller déjeuner au Gaspi.
MG

Aucun commentaire: