dimanche 6 mai 2012

Premier Di Rupo mee op het podium in Parijs


De Standaard
Eerste minister Elio Di Rupo (PS) was er als de kippen bij om François Hollande in een persbericht 'hartelijk te feliciteren' met zijn overwinning in de Franse presidentsverkiezingen. Later op de avond trok onze premier ook naar Parijs om mee te vieren. Hij mocht er zelfs het podium op, aan de zijde van PS-voorzitster Martine Aubry.
Di Rupo zei in zijn communiqué verheugd te zijn om samen met Hollande de uitstekende relaties die België en Frankrijk onderhouden, voort te kunnen zetten. Het bericht kwam er tien minuten na de bekendmaking van de eerste officiële ramingen van de stembusgang.
'De eerste minister pleit er sinds zijn aantreden voor dat de noodzakelijke budgettaire verantwoordelijkheid op Europees niveau gepaard moet gaan met een ambitieuze relancestrategie die alle Europeanen ten goede komt', luidt het verder.
Di Rupo kijkt er naar uit om samen met François Hollande en de andere Europese staats- en regeringsleiders werk te maken van een concreet plan voor economische groei en jobcreatie,
waait een wind van hoop door een Europa dat niet langer mobiliserende perspectieven bood aan zijn burgers en zijn werknemers', aldus Demotte in een persbericht.
Demotte volgde de resultaten van de tweede stemronde vanuit Doornik en benadrukt de 'intense nabijheid' die Wallonië met Frankrijk verbindt. Demotte verheugt er zich verder over dat een socialistisch staatshoofd van een van de 'motorlanden' van de Europese Unie Elio Di Rupo vervoegt aan de tafel van de Raad van Europese ministers.
De MR-voorzitter formuleert tot slot de wens dat de verkiezing van François Hollande de Europese engagementen van Frankrijk niet in vraag stelt.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
UN NOUVEAU DEPART POUR L’EUROPE
La courte victoire de Hollande est, nous ne nous répéterons pas, de nature à relancer le dossier européen c'est-à-dire à détendre la politique de rigueur extrême imposée par le gouvernement de la chancelière. C’est ce qui ressort de tous les commentaires.

Aucun commentaire: