mercredi 1 août 2012

Roemenen sterkst groeiende minderheid
Laurent Vermeersch © brusselnieuws.be
Bij de grootste minderheden in Brussel groeit het aantal Roemenen, Polen en Fransen het sterkst. In de top tien is enkel het aantal Turken verminderd. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie die brusselnieuws.be onder de loep nam.

Tussen 2008 en 2011, een periode met een sterke bevolkingsstijging, kwamen er officieel meer dan 10.600 Roemenen bij in Brussel. Hun aantal steeg van bijna 9.000 tot meer dan 19.000. Ook de groep Polen is op die drie jaar aanzienlijk gegroeid van bijna 16.000 tot 23.500.

Fransen blijven wel veruit de grootste minderheid in Brussel. Hun aantal steeg nog van 46.000 tot meer dan 53.500. Ook het aantal Marokkanen, Italianen, Spanjaarden en Portugezen nam toe, zij het in mindere mate.

MEER DUITSERS DAN TURKEN
In de kopgroep gaan enkel de Turken erop achteruit. In drie jaar tijd is die groep voorbij gestoken door de Roemenen en door de Duitsers. Onderaan vindt u een tabel met de cijfers.

Net na de top tien volgen onder meer Britten en Nederlanders.

Het aantal Belgen steeg met meer dan 13.000 eenheden. In die categorie zitten voor alle duidelijkheid ook heel wat mensen met vreemde wortels. In totaal kwamen er in drie jaar meer dan 70.500 Brusselaars bij. Daarnaast leven in Brussel ook nog heel wat buitenlanders die niet geregistreerd zijn. Die vinden we niet terug in deze cijfers.COMMENTAIRE DE DIVERCITY
DES CHIFFRES QUI LAISSENT RÊVEUR
On nous parle d’environ un million cent mille Bruxellois ? Où est passée la septième compagnie ?
Ensuite : plus de Français que de Marocains, plus de Roumains que de Portugais et plus d’Allemands que de Turcs ?
Plus de deux fois autant de Roumains que de Turcs.
Surprenant ! A prendre avec un grain de sel. Mais mais évidemment la majorité de turcs ou des Marocains sont de nationalité belge désormais : par mariage, naissance ou naturalisation. Que tout cela est complexe !


Aucun commentaire: