dimanche 14 octobre 2012

Krijgt Sint-Joost-Ten-Node burgemeester van Turkse origine?
Wordt Emir Kir de eerste burgemeester van Turkse origine?
belgaSINT-JOOST-TEN-NODE - In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node haalt staatssecretaris Emir Kir de helft meer voorkeurstemmen dan lijsttrekker en burgemeester Jean Demannez. 'Een vreemde uitslag', vindt die laatste.
De Lijst van de Burgemeester haalt in de armste gemeente van het land de absolute meerderheid (16 zetels). Opvallend is dat Emir Kir op die lijst vanop de derde plaats de helft meer voorkeurstemmen (1.916) binnenhaalt dan burgemeester Jean Demannez (1.215).
Het is nu de vraag of Demannez plaats ruimt en Sint-Joost als eerste in ons land een burgemeester van Turkse afkomst krijgt. 'Enerzijds is het een uitstekend resultaat voor onze partij, de PS. Maar anderzijds is het een vreemde uitslag, waarbij iemand die niet gezeteld heeft zo'n grote score behaalt', reageerde Demannez geprikkeld op FM Brussel.
Demannez had voor de verkiezingen nog aan Brusselnieuws.be gezegd dat hij zou opstappen als Kir duidelijk meer voorkeursstemmen meer behaalde dan hijzelf. 'Er zal vanavond stevig gedebatteerd worden', zegt Vlaams schepen Beatrice Meulemans (LB/SP.A) op FM Brussel.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
SAINT JOSSE AURA SANS DOUTE LE PREMIER MAIRE ISSU DE L'IMMIGRATION.
Et bien voilà pour l'interculturel!
Encore que l'on doive parler davantage de communautarisme à la turque. Ceci posé, on dit l'homme intelligent, rigoureux et bon gestionnaire . Il faut donc se féliciter de cette victoire écrasante en voix de préférence.
De plus le parti "islam" fait 4% à Molenbeek ce qui est ne surprendra pas. Vous avez dit interculturel? Ce n'est pas vraiment le concept du jour.


Aucun commentaire: