jeudi 24 janvier 2013

Di Rupo op 'Power Breakfast' in Davos: 'Belgium is back'

Bron: De Standaard

Op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos heeft vanochtend een 'Belgian Power Breakfast' plaatsgevonden. Onder andere premier Elio Di Rupo en Vlaams minister-president Kris Peeters spreken er een honderdtal gasten toe. Kroonprins Filip en prinses Mathilde zijn aanwezig.
'Our nr. 1 priorities are creating employment, attracting new business and maintaining the high quality of our social security system' #WEFabout 1 hour ago · reply · retweet · favorite

eliodirupo 'We have regained our credibility and enjoy the confidence of the financial markets'
De topbijeenkomst wordt gehouden in het Grandhotel Belvedere, een van de meest vooraanstaande hotels in Davos. Onder de aanwezigen zijn toplui van onder meer Adecco, Heineken en Nestlé. Eveneens bestuurders van buitenlandse groepen, al dan niet actief in België, verzamelen er.

Netwerken en reeds bestaande contacten versterken is het doel van het ontbijt. De premier hoopt er vooral te spreken met investeerders en stuurde vanuit Davos, waar hij gisteren aankwam, al verschillende tweets de wereld in.

In Davos wordt van 23 tot 27 januari het World Economic Forum gehouden, de plaats bij uitstek om te netwerken. Circa 2.500 bedrijfsleiders, investeerders en politici tekenen er present.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
QUO VADIS
Le pouvoir qui totalement échappe au politique est entre les mains de la finance.
Question: pour combien de temps encore et au bénéfice de qui?
Beaucoup répondent: au bénéfice du populisme et aussi de l'intégrisme.
C'est insupportable!
MG

© belga

Aucun commentaire: