mardi 5 février 2013

Café: L'Âne fou / De Zotten Ezel

Michaël Bellon © Agenda BDW
Recht tegenover de Hallen van Schaarbeek en vlak naast de uitstekende bistro L'Âne Vert, is dit oergezellige café gevestigd. Het is moeilijk er iets negatiefs over te zeggen, want hier kom je echt voor je plezier.

Authentiek is de kroeg met de mooie lambriseringen en de spiegels alleszins. De uitbater zet die nostalgische stijl nog aan door zijn vitrine, zijn muren, plafond en toog te behangen met decoratie die de mooiste stukken van een Brusselse brocante verzamelt.
Blikvangers zijn uiteraard de (Schaarbeekse) ezels die je hier in allerlei gedaanten aantreft – van ezelcartoons tot schommelezeltjes. Ook andere Brusselse en Belgische iconen hebben een permanente plek in het stamenei, van Kuifje en Robbedoes over voetbalploeg RWDM en Anderlecht tot Julos Beaucarne en Eddy Wally.
Je kunt hier overdag en tot laat op de avond op je gemak terecht voor een kleine snack, soep, croque-monsieur, spaghetti of omelet. De bierkaart is ook heel interessant, met de lambiekbieren van Cantillon en Lindemans, de bieren van de Brusselse Brasserie de la Senne, en in de zomer verse fruitsappen en cocktails.
Van het (rokers)terras wordt tot in het putje van de winter gebruik gemaakt. Verschillende toeristen, studenten, buurtbewoners en culturo's kennen hun weg naar L'Âne Fou, waardoor het hier met name na een voorstelling in de Hallen van Schaarbeek wel eens druk kan worden. Af en toe worden er in het café ook (heel) kleine concertjes gehouden.

COMMENTAIRE DE DIVERCITY
UN VRAI CABERDOUCHE
Un toffe stamenei gelak in den taat van de blaa blieke papate.
On en profitera pour adresser un coup de chapeau au sympathique et très professionnel patron de l'Ane Vert, créateur de ces deux lieux.
Koninklijke Sinte-Mariastraat 19 rue Royale Sainte-Marie, Schaarbeek/Schaerbeek

L'Âne Fou / De Zotten Ezel (© Ivan Put)

Aucun commentaire: